Οικονομία

Τουρκική λίρα: Στις 13,2 λίρες ανήλθε η ισοτιμία με το δολάριο

Τουρκική λίρα: Στις 13,2 λίρες ανήλθε η ισοτιμία με το δολάριο
Τουρκική λίρα: Στις 13,2 λίρες σκαρφάλωσε σήμερα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο. Το δεκαετές τουρκικό ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα στο 24,65%.

Στις 13,2 λίρες σκαρφάλωσε σήμερα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο. Το δεκαετές τουρκικό ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα στο 24,65%.

Παράλληλα, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπατί, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως μία γνωστή θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανήκει σε πέντε πλούσιες οικογένειες.

«Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ανήκει στο κοινό. Βρίσκεται στα χέρια πέντε οικογενειών», δήλωσε o Νεμπατί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk.

Τουρκική λίρα: Στις 13 λίρες η ισοτιμία με το δολάριο – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στα ομόλογα

Η ισοτιμία της Τουρκική λίρας σκαρφάλωσε στις 13 λίρες ενώ συνεχίζει να είναι αδιάκοπο το σφυροκόπημα για τα τουρκικά κρατικά ομόλογα.

Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων κινούνται σε επίπεδα 2008 και η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως δεν βρίσκεται μακριά από τη κρίση προς 13ετίας που είχε βιώσει η χώρα.

Το δεκαετές τουρκικό ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα στο 24,95%, επίδοση που αποτελεί ιστορικό υψηλό και η οποία δείχνει πως οι επενδυτές θεωρούν πως ο πληθωρισμός στην Τουρκία καλπάζει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments