Πολιτική

Μακρή: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου»

Μακρή: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου»
Μακρή: Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Η Ζέττα Μακρή μίλησε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.  Η υφυπουργός Παιδείας  σε προηγουμένες δηλώσεις της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού. 

Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, και πρόσθεσε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα.

“Τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν”

Η κ. Μακρή ανέφερε ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν. Η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 έκλεισαν 200 σχολικά τμήματα στα περίπου 81.000.

Επισήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid test.

“Έρευνα του ΕΟΔΥ δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα”

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε έρευνα του ΕΟΔΥ η οποία, όπως είπε η κ. Μακρή, δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι γίνονται 2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί η διασπορά στα σχολεία.

Μιλώντας για την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, είπε ότι κρίθηκε σκόπιμο να επανέλθει η διάταξη για ποινικές διώξεις σε γονείς.

“Οι εκπαιδευτικοί λένε ότι αν έχουν χάσει πολλές ώρες εκπαίδευσης τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα”

Για τα παιδιά που χάνουν τη χρονιά λόγω απουσιών η κ. Μακρή είπε ότι ο λόγος δεν είναι τιμωρητικός, αλλά οι εκπαιδευτικοί λένε ότι αν έχουν χάσει πολλές ώρες εκπαίδευσης τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία είναι αυστηρά και κάλεσε τους γονείς να το ξανασκεφτούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments