Διεθνή

Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: O Πινόκιο είναι ο άνθρωπος-μαριονέτα την εποχή του Μουσολίνι

Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: O Πινόκιο είναι ο άνθρωπος-μαριονέτα την εποχή του Μουσολίνι
Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: Ο Πινόκιο θα είναι μια ταινία stop motion animation την οποία σκηνοθετούσε εδώ και χρόνια και θα παιχτεί απευθείας στο Netflix.

Δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση που ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα τοποθετήσει χρονικά τον «Πινόκιό» του την εποχή της ανόδου του Φασισμού και του Μουσολίνι στην Ιταλία, το έχει ξανακάνει με το «Λαβύρινθο του Πάνα» και τη δικτατορία του Φράνκο.

Ο «Πινόκιο» του Ντελ Τόρο θα είναι μια ταινία stop motion animation την οποία σκηνοθετούσε εδώ και χρόνια και θα παιχτεί απευθείας στο Netflix. Όπως αποκάλυψε το Rotten Tomatoes στην σελίδα του στο twitter, όπου δημοσίευσε ένα μικρό βίντεο από τα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας του Ντελ Τόρο, ο δικός του Πινόκιο θα έχει πολιτική αίσθηση. Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Θα έχει πολιτικό πρόσωπο

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο λέει: «Το “Nightmare Alley” και ο “Πινόκιο” έχουν όντως παραλληλισμούς. Το “Πινόκιο” έχει ένα μεγάλο τμήμα του σε ένα καρναβάλι, και υπάρχουν παράξενοι μικροί απόηχοι μεταξύ των δύο. Ο “Πινόκιο” όμως πραγματεύεται μια διαφορετική θεματική. Έχει να κάνει με το τι κάνει έναν άνθρωπο άνθρωπο και τι κάνει έναν άνθρωπο μαριονέτα ή μια μαριονέτα άνθρωπο. Επειδή διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία, επομένως, είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα άσκηση στη θεματική αυτή».

«Στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ήθελα πάντα να κάνω την ταινία αυτή. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters” είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μού δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για τη μαριονέτα που έγινε παιδί», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας

Ο Ντελ Τόρο θα σκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή του animation στο «Fantastic Mr. Fox» του Γουες Άντερσον, μεταφέροντας την ιστορία στην Ιταλία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες, εκτός από τις μαριονέτες».

Το σενάριο το έχει δημιουργήσει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ, γνωστός για τη σειρά «Adventure Time» αλλά και το «Over the Garden Wall». Μεγάλα ονόματα να δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του κλασικού παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι, όπως οι Ρον Πέρλμαν, Κρίστοφ Βαλτζ, Τίλντα Σουίντον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ντέιβιντ Μπράντλεϊ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments