Διεθνή

Πρωτοχρονιά 1/1: Πως γιορτάζουν στην Βραζιλία την νέα μέρα του έτους

Πρωτοχρονιά 1/1: Πως γιορτάζουν στην Βραζιλία την νέα μέρα του έτους
Πρωτοχρονιά 1/1: Το μεγαλύτερο και δωρεάν πάρτι του κόσμου φέρνει κοντά πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες στην αλλαγή του έτους στην Βραζιλία.

Την ώρα που εμείς στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει την Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικο κλίμα και να τρέχουμε να κλειστούμε σε κάποιο κλαμπ ή μπουζούκια να διασκεδάσουμε και να παρτάρουμε την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς, στη Βραζιλία επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο να περάσουν την δική τους Πρωτοχρονιά. Πρωτοχρονιά 1/1

Φοράνε λευκά ρούχα καθώς φέρνει τύχη

Και ξέρετε πού έχει καλοκαιρινό καιρό αυτή την εποχή ε; Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φυσικά, εκεί που συνωστίζονται ντόπιοι και τουρίστες για το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του κόσμου.

Πάνω από 2 εκατομμύρια  άνθρωποι μαζεύονται δηλαδή στα λίγα χιλιόμετρα της Κοπακαμπάνα για σαμπάνια, σάμπα και πυροτεχνήματα! Οι Βραζιλιάνοι κατεβαίνουν στην παραλία με τα λευκά τους ρούχα, καθώς αυτό φέρνει τύχη την Πρωτοχρονιά, και αρχίζουν να κατακλύζουν το θρυλικό ξενοδοχείο Copacabana Palace, όπου λειτουργεί και ως κεντρική συναυλιακή σκηνή και να χορευούν δίχως αύριο όλοι μαζί και ενωμένοι.

Και καθώς δεν υπάρχει κόστος στην παραλιακή διασκέδαση, όλοι κατεβαίνουν ως τις ακτές του Ρίο δημιουργώντας το πολυπληθέστερο πάρτι του κόσμου. Και οι πρώτοι καταφτάνουν μάλιστα στην Κοπακαμπάνα από το πρωί, για να βρουν την ιδανική θέση τους στο ολοήμερο και ολονύχτιο πάρτι.

Πρωτοχρονιά 1/1

Όλοι είναι καλεσμένοι σε αυτό το πάρτι την Πρωτοχρονιά

Μέχρι το απόγευμα, η παραλία δονείται από μουσικές και κόσμο και πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, κάπου 2-2,5 εκατ. παρτάρουν ξέφρενα μέχρι πρωίας. Και μιας και πρόκειται για παράδοση, θα συναντήσεις τους πάντες εδώ, γέρους και παιδιά, πλούσιους και φτωχούς, έφηβους και μεσόκοπους, ντόπιους και ξένους δεν υπάρχει κοινωνικός διαχωρισμός στη Βραζιλία μια τόσο ιδιαίτερη μέρα. Και όλοι τους θα χορεύουν γύρω από κάποια μουσική σκηνή που έχει στηθεί στην Κοπακαμπάνα και τη διπλανή Ιπανέμα ή θα κολυμπάνε, θα παίζουν ποδόσφαιρο και θα ψήνουν φαγητά και κρέατα.

Και μετά το σόου με τα πυροτεχνήματα ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο κόσμος ενώνεται με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αγκυροβολήσει στο λιμάνι για μια από τις πιο ξέφρενες νύχτες του Ρίο. Όλοι έχουν το δικό τους μπουκάλι σαμπάνιας, με το οποίο ραίνουν τον κόσμο και μετά είτε κατευθύνονται σε κάποιο κλαμπ είτε παραμένουν στην παραλία μέχρι όσο αντέξουν το επόμενο πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments