Ελλάδα

Μελέτη Τσιόδρα: Το «Don’t Look Up» του καθηγητή Λύτρα – «Ευγνώμων που προσπαθήσαμε»

Μελέτη Τσιόδρα: Το «Don’t Look Up» του καθηγητή Λύτρα – «Ευγνώμων που προσπαθήσαμε»
Μελέτη Τσιόδρα: Το «Don’t Look Up» του καθηγητή Λύτρα - «Ευγνώμων που προσπαθήσαμε»

Τέλος στην πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε η από κοινού μελέτη του με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ, φαίνεται να δίνει με ανάρτησή του, ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας χρησιμοποίησε μια ατάκα από την ταινία του Netflix «Don’t Look Up», και έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: «Ευγνώμων που προσπαθήσαμε» (I’m grateful we tried…), χρησιμοποιώντας τα hashtags #DontLookUp και #μελετη_τσιοδρα.

Ωστόσο, επειδή η εν λόγω ατάκα χρησιμοποιείται από την ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς, που ενσαρκώνει το ρόλο της διδακτορικής φοιτήτριας, Κέιτ Ντιμπιάσκι, σε μία από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, λίγο πριν ο κόσμος καταστραφεί, ένας από τους χρήστες το παρατήρησε και το σχολίασε  «Προσωπικά, το μήνυμά σας με κάνει περισσότερο ανήσυχο απ’ ότι ήμουν, αν και γενικώς είμαι αισιόδοξος ως χαρακτήρας. Καλή Χρονιά».

Ο ίδιος ο καθηγητής κ. Λύτρας έσπευσε να καθησυχάσει και να εξηγήσει

«Ευχαριστώ, επίσης. Μη θορυβείστε όμως άδικα, και μη ψάχνετε πολιτικές ή άλλες αναλογίες με την ταινία πέραν των δύο επιστημόνων, που κάναν ότι μπορούσαν ως επιστήμονες, και άρα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη…».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments