Ελλάδα

Παγώνη: Στις ΜΕΘ δεν νοσηλεύεται κανένας με Όμικρον – Μόνο με Δέλτα [vid]

Παγώνη: Στις ΜΕΘ δεν νοσηλεύεται κανένας με Όμικρον –  Μόνο με Δέλτα [vid]
Η Ματίνα Παγώνη, ήταν ξεκάθαρη, αναφορικά με το ποιοι ασθενείς κατακλύζουν τις ΜΕΘ, στην παρούσα φάση της πανδημίας.

Στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή του MEGA Live Newa, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, για όλες τις εξελίξεις της πανδημίας, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι καταιγιστικές στην Ελλάδα. 

Η ίδια εξήγησε ότι «η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται περίπου στο 8-10%. Σχετικά με τα κρούσματα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μεγάλη. Ο τρόμος ο δικός μας είναι να μην νοσήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το 71% που είναι το ποσοστό της Όμικρον, το υπόλοιπο είναι της Δέλτα. Στις ΜΕΘ έχουμε μόνο ασθενείς με Δέλτα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά και συγχρόνως την αύξηση της Όμικρον», όπως επισήμανε.

Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι: «Η τρίτη δόση είναι αυτή που βοηθάει στην αντιμετώπιση της Όμικρον. Ο εμβολιασμός είναι ο πιο σημαντικός. Απλά τα συμπτώματα της Όμικρον στους εμβολιασμένους και κρατάει περίπου πέντε μέρες. Στους ανεμβολίαστους δεν είναι το ίδιο. Πρέπει όλοι να τρέξουν να εμβολιαστούν. Όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, πρέπει να την κάνουν αμέσως.

Ελπίζουμε μετά τα μέσα του μήνα να έχουμε μείωση της Όμικρον και συγχρόνως θα αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά της Δέλτα. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν νοσήσει 1-2 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μας ανησυχούν όμως τα δεδομένα αυτών των ημερών».

Σώζει ζωές η τρίτη δόση

Η Ματίνα Παγώνη, για μία ακόμη φορά στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι του κοροναϊού λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν. «Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

“Δε σημαίνει ότι κάνεις το εμβόλιο και τέλειωσαν όλα”

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είχε επισημάνει θυμίζουμε πως κατά την δική της κρίση, δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν νέα μέτρα αν τηρούνται ήδη αυτά που υπάρχουν, ενώ ήταν κατηγορηματική για την εστίαση. «Δεν μπορεί ο κόσμος να ακούσει ούτε νέα μέτρα ούτε lockdown.

Ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε. Δε σημαίνει ότι κάνεις το εμβόλιο και τέλειωσαν όλα. Οι ιοί είναι εδώ». «Μπορεί να μειωθεί το ωράριο, γιατί να κλείσει η εστίαση δεν υπάρχει λόγος», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments