Ελλάδα

Ζαούτης: Στο 70% ο μέσος όρος των κρουσμάτων «Όμικρον» σε 5 Περιφέρειες της χώρας

Ζαούτης: Στο 70% ο μέσος όρος των κρουσμάτων «Όμικρον» σε 5 Περιφέρειες της χώρας
Συγκεκριμένα στοιχεία για την επικράτηση της Όμικρον σε πέντε Περιφέρειες της χώρας, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης.

Λεπτομέρειες για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα έδωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, της πρώτης για το 2022 σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε ο μέσος όρος κρουσμάτων από την μετάλλαξη Όμικρον φτάνει πλέον κοντά στο 70%.

Από πέντε Περιφέρειες της χώρας έχει καταγραφεί, ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι κοντά στο 70% με την μετάλλαξη «όμικρον». Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες στην Αττική, όπου περίπου το 70% είναι «όμικρον», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος συμμετείχε στην την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Πρόσθεσε ότι η νοσηρότητα είναι χαμηλότερη – και φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για την θνητότητα.

Σχετικά με τα test, είπε ότι θετικό PCR προκύπτει από 95% θετικού rapid test, σημειώνοντας ότι τα rapid test είναι αξιόπιστα σχετικά με την «όμικρον».

«Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ, τον επόμενο καιρό, θα είναι η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας στην περίοδο της πανδημίας», είχε άλλωστε αναφέρει σε πρόσφατη ενημέρωση, ο κ. Ζαούτης, προσθέτοντας πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, καθώς είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στον κορωνοϊό».

“Οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του ΕΟΔΥ”

Πέρα από την Covid, τόνισε ο κ. Ζαούτης, «θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής». Ανέφερε, επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη, η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι βασικός και θα είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΕΟΔΥ. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, ο ΕΟΔΥ, αλλά και γενικά η δημόσια υγεία βρίσκονται σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, που εκτείνονται σε παγκόσμια κλίμακα. «Γνωρίζω τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με στόχευση, συνέπεια και συνεργασία θα ανταποκριθούμε σε αυτές», προσέθεσε.

Αναφέρθηκε δε, στη δουλειά που έγινε στον ΕΟΔΥ τα προηγούμενα δύο χρόνια, τονίζοντας πως «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες, άλλαξε θετικά η προσέγγιση απέναντι στη δημόσια υγεία. «Δουλειά μας είναι τώρα να συνεχίσουμε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση, απαντώντας πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, που όπως αποδεικνύουν στην πράξη, δεν είναι πάντα προβλέψιμες», κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments