Διεθνή

Κροατία: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσματα flurona στη χώρα

Κροατία: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσματα flurona στη χώρα
Το πρώτο κρούσμα flurona καταγράφηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Dr Andrija Štampar», στο Ζάγκρεμπ

Το πρώτο κρούσμα Flurona στην Κροατία εντοπίστηκε στο Ζάγκρεμπ, καθώς ασθενής έχει και κορωνοϊό και γρίπη.

Οι λοιμώξεις από τον COVID-19 εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στην Κροατία ενώ το πρώτο κρούσμα της Flurona επιβεβαίωσε η επικεφαλής της, Υπηρεσίας Κλινικής Μικροβιολογίας, Jasmina Vraneš, στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Κροατίας HRT. 

Το πρώτο κρούσμα flurona καταγράφηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Dr Andrija Štampar», στο Ζάγκρεμπ.

“Χθες, εντοπίσαμε και τους δύο ιούς σε ασθενή. Ιός γρίπης και κορωνοϊός. Δεν κάτι καινούριο,  ότι είναι δυνατό να μολυνθούμε με πολλαπλά παθογόνα ταυτόχρονα. Η γρίπη είναι η γρίπη στα αγγλικά, έτσι την αποκαλούν Flurona. Η γρίπη ξεκινά συνήθως μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα. Δεν την είχαμε πέρυσι, αλλά είχαμε κρούσματα το καλοκαίρι. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η κλινική εικόνα σε άτομα που έχουν και τους δύο ιούς ταυτόχρονα», εξηγεί.

Η Jasmina Vraneš, είπε ότι είναι σπάνιο κάποιος να κολλήσει τρεις φορές τον κορωνοϊό, αλλά ότι υπάρχουν και εκείνοι που έχουν μολυνθεί δύο φορές, παρόλο που έχουν εμβολιαστεί. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την Όμικρον, που εξαπλώνεται πιο εύκολα, παρακολουθείται και η επώαση είναι μικρότερη από πέντε έως επτά ημέρες, ανέφερε το κροατικό πρακτορείο Hina.

Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που καταγράφει κρούσμα της Flurona, μιας διπλής μόλυνσης με κορωνοϊό και γρίπη

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως σημειώνουν αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ με περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα την ημέρα, στο Ισραήλ καταγράφεται το πρώτο κρούσμα της νόσου Flurona (συνδυασμός των λέξεων influenza – γρίπη – και corona – κορωνοϊός).

Καθησυχαστικός ο Μόσιαλος

Ο νέος συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού, γνωστός πλέον ως «flurona» που έχει κάνει την εμφάνισή του, έχει προκαλέσει ανησυχία όπως είναι αναμενόμενο. Ωστόσο ο καθηγητής Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολίου.

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός «νέου» ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορωνοϊό.

Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments