Ελλάδα

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Προφυλακιστέος ο Αιγύπτιος

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Προφυλακιστέος ο Αιγύπτιος
Συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία, σε βάρος του 34χρονου Αιγύπτιου που κατηγορείται για την ομηρία και τον άγριο ξυλοδαρμό της 30χρονης πρώην συντρόφου του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος Αιγύπτιος που το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς απήγαγε πρώην σύντροφό του και την κρατούσε όμηρο για ώρες στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα και μετέδιδε στα social media τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Την ίδια ώρα,συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία, σε βάρος του 34χρονου Αιγύπτιου που κατηγορείται για την ομηρία και τον άγριο ξυλοδαρμό της 30χρονης πρώην συντρόφου του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο ξυλοδαρμός μεταδόθηκε μάλιστα, από τον ίδιο σε ζωντανή σύνδεση μέσω της σελίδα της, στο Facebook κατά τη διάρκεια της αγωνιώδους  ομηρία της, στο σπίτι του δράστη στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο ίδιος απειλούσε μάλιστα επί ώρες να ανατινάξει ολόκληρη την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Η Εισαγγελία κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά και άσκησε συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς μέχρι τώρα ήταν αντιμέτωπος με ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα .

Παράλληλα την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο 12ος ανακριτής, καθώς μέχρι τώρα ήταν στα χέρια της 19ης ανακρίτριας .

Η 31χρονη εξετάστηκε σήμερα και από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία .

Πλέον εκτός από το κακούργημα της αρπαγής αντιμετωπίζει και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα βαρύνεται και με πέντε πλημμελήματα, για κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, παράνομη οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Το θύμα της άγριας επίθεσης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2021, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε ανοιχτά το φόβο, πως εάν ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του αύριο, αφεθεί ελεύθερος θα επιστρέψει και θα επιχειρήσει να την σκοτώσει.  «Είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψει για να με σκοτώσει» – Σοκάρει η κατάθεση του θύματος ομηρίας

«Είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψει για να με σκοτώσει» – Η κατάθεση σοκ του θύματος του άγριου ξυλοδαρμού και της πολύωρης ομηρίας

«Φοβάμαι πολύ για την ζωή μου. Μπορεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθει ξανά για να με σκοτώσει. Με ζήλευε. Με είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να το πω στην αστυνομία. Έχει χτυπήσει άλλη μια γυναίκα με 2 παιδιά. Ήθελε να σκοτώσει και τα παιδιά της», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της. svg%3E

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκπροσωπόντας νομικά την 30χρονη γυναίκα, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εντολέας του κατέθεσε στην ανακρίτρια το χρονικό της φρίκης και παρέδωσε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε.

«Ευελπιστούμε ότι αύριο θα προφυλακιστεί. Η εντολέας μου ανησυχεί πολύ για το αποτέλεσμα της ανάκρισης. Σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, ανησυχώ κι εγώ πώς θα καταφέρει να επιβιώσει, εάν θα πρέπει να είναι κυνηγημένη για το υπόλοιπο της ζωής της», ανέφερε.

Το χρονικό της ομηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν νεαρός άντρας εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και, υπό την απειλή όπλου, την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί, απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο έσπευσε και ειδικός της αστυνομίας, ο οποίος προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη, προτού εκείνος αιφνιδιαστεί από τις Αρχές και ακινητοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments