Ελλάδα

Σχολεία: «Κουδούνι» στις 10 Ιανουαρίου με αυστηρά μέτρα – Τι θα τεθεί σε ισχύ

Σχολεία: «Κουδούνι» στις 10 Ιανουαρίου με αυστηρά μέτρα – Τι θα τεθεί σε ισχύ
Σχολεία: Κουδούνι στις 10 Ιανουαρίου θα χτυπήσει στα σχολεία με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κουδούνι στις 10 Ιανουαρίου θα χτυπήσει στα σχολεία με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Χθες το απόγευμα, προχώρησαν σε ανακοινώσεις για τα σχολεία οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σχολεία: Τι θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα

  • Τα σχολεία ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου
  • Την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής στο σχολείο (10-15 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 τεστ (2 κάθε εβδομάδα + 1) όλα δωρεάν
  • Δωρεάν 2 τεστ την εβδομάδα τόσο σε εμβολιασμένους μαθητές και σε εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
  • Καταργείται το σύστημα «σταυρός» δηλαδή ο έλεγχος μετά από κρούσμα στην τάξη μόνο στους μαθητές που κάθονται σε κοντινή απόσταση. Αντί αυτού θα ελέγχεται όλο το τμήμα, κάθε ημέρα με τεστ επί πέντε ημέρες με δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή πέντε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.
  • Η ακύρωση των εκδρομών και όσες αποφάσεις έχουν ληφθεί, ισχύουν κανονικά.

Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης και τις αναρρωτικές

Σε αλλαγές σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης προχωρά η κυβέρνηση. Το πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι θα το παίρνουν με θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι με μοριακό (PCR).

Για όλους όμως θα ισχύει θετικό rapid για να πάρουν αναρρωτική άδεια και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αλλά και στις επόμενες κινήσεις για την ενίσχυσή του.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments