Ελλάδα

Ηχηρό μήνυμα Ιερώνυμου: Τείχος προστασίας ο εμβολιασμός – Να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει

Ηχηρό μήνυμα Ιερώνυμου: Τείχος προστασίας ο εμβολιασμός – Να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει
Έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε ο Ιερώνυμος

Έκκληση απηύθυνε προς τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μετά τη λειτουργία για τα Άγια Θεοφάνεια.

Ο κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «ήταν μια όμορφη λειτουργία, πανηγυρική, να ευχηθούμε όμως οι επόμενες γιορτές μας να είναι χωρίς αυτές τις δυσκολίες από πλευράς υγείας».

Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος υπογράμμισε:

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να τονίσω, αυτή την ώρα, να ακούσουμε τη φωνή και της Πολιτείας και της Εκκλησίας κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, διότι αποδεικνύεται καθημερινώς ότι το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτή την αρρώστια. Αυτοί που αρρωσταίνουν σήμερα εάν έχουν εμβολιαστεί περνούν πιο εύκολα, ενώ εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατακλύζουν τα νοσοκομεία και σε λίγο θα έχουμε έκρηξη στο υγειονομικό πρόβλημα της χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτόν τον τρόπο».

Θεοφάνεια 2022: Η εορτή και ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

Οι παραδοσιακοί εορτασμοί για το τριήμερο των Θεοφανείων 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνεια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα Θεοφάνεια λέγονται και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας.

Το τριήμερο ξεκινά παραδοσιακά με τον εκκλησιασμό των χριστιανών το πρωί της παραμονής των Θεοφανείων. Στους Ιερούς ναούς ψάλλεται η ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» και κατόπιν λαμβάνει χώρα ο «Μεγάλος Αγιασμός» που την ημέρα αυτή τελείται μέσα στον ναό.

Οι πιστοί, αφού πάρουν αγιασμό και αντίδωρο, θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Εκεί, οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν το νηστίσιμο φαγητό για το μεσημέρι και τα παιδιά θα ξεχυθούν στα σπίτια για να ψάλουν τα κάλαντα των Θεοφανείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments