Τεχνολογία

Intel: Ισχυρότεροι οι νέοι επεξεργαστές από τον Apple M1 Max

Intel: Ισχυρότεροι οι νέοι επεξεργαστές από τον Apple M1 Max
Intel: Ανανεώνοντας του επεξεργαστές, ο τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται πως υπερνικούν τον ισχυρό Apple M1 Max.

Intel και Apple ανταγωνίζονται για χρόνια στον ίδιο χώρο. Μάλιστα τώρα η Intel ισχυρίζεται ότι η νέα γενιά των επεξεργαστών της υπερνικά σε δυνατότητες τον M1 Max. Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Intel και της Apple είναι δεδομένος, ενώ δείχνει να εντείνεται τον τελευταίο καιρό.

Οι ισχυρισμοί της Intel αφορούν στη 12η Γενιά του Intel Core i9, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με 14 πυρήνες, με τη συχνότητα λειτουργίας να μπορεί να φτάσει έως και τα 5 GHz. Ο επεξεργαστής αυτός έχει 6 πυρήνες υψηλής απόδοσης και άλλους 8 που κάνουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, κάτι που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι laptops που θέλουν να κάνουν εργασία για μία ολόκληρη ημέρα.

Τι γίνεται όμως όταν συγκριθούν οι δύο επεξεργαστές

Η Intel διαφημίζει ότι ο Core i9 αυτής της γενιάς είναι ο πιο ισχυρός mobile επεξεργαστής, νικώντας σε επιδόσεις τον M1 Max της Apple.

Ο Apple M1 Max έχει 10 πυρήνες, με τη μέγιστη συχνότητα λειτουργίας να φτάνει στα 3.2 GHz, κάτι που σε πρώτη ανάγνωση κάνει τους φίλους του Intel Core i9 12900HK να υπερτερεί σε απόδοση. Αυτή, όμως, είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος, αφού η πρόταση της Intel ζητά 115W ρεύματος, τη στιγμή που ο Apple M1 Max ζητά 90W σε συνθήκες υψηλής απόδοσης.

Λίγα λόγια για την Intel

Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο, με βάση τα έσοδα. Η εταιρεία εισήγαγε την αρχιτεκτονική μικροεπεξεργαστών x86, που σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν στο σύνολο των προσωπικών υπολογιστών. Ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου 1968, με το όνομα Integrated Electronics Corporation (εταιρεία ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών) και έχει ως βάση την Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ιδρυτές είναι ο Ρόμπερτ Νόις και ο Γκόρντον Μουρ, οι οποίοι, υπό την διοικητική εποπτεία και το όραμα του Άντριου Γκρόουβ, συνδύασαν προηγμένες ικανότητες σχεδιασμού τσιπ και σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους.

Η Intel εκτός από μικροεπεξεργαστές, κατασκευάζει μητρικές πλακέτες, κάρτες δικτύου, μνήμες τύπου flash, μονάδες επεξεργασίας γραφικών και άλλες συσκευές που συνδέονται με επικοινωνίες και υπολογιστές. Αρχικά ήταν γνωστή κυρίως σε μηχανικούς και τεχνολόγους, αλλά η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της δεκαετίας του 1990 με το όνομα “Intel Inside” καθιέρωσε την ίδια αλλά και τους επεξεργαστές Pentium μεταξύ των οικιακών χρηστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments