Οικονομία

Μέτρα στήριξης ενέργειας: Αύριο οι ανακοινώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης ενέργειας: Αύριο οι ανακοινώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Μέτρα στήριξης ενέργειας: Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει αύριο στις 10:00 νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει αύριο στις 10:00 νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια. Τα νέα μέτρα έρχονται μετά τις αποφάσεις τις κυβερνήσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Οι παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν  προβλέπουν για τα νοικοκυριά την παροχή επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως έγινε και το τελευταίο τετράμηνο του 2021 το οποίο θα εφαρμοσθεί στοχευμένα. Βασικό κριτήριο για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της επιδότησης θα είναι αν το ακίνητο αποτελεί κύρια κατοικία.

Μέτρα στήριξης ενέργειας: Τι θα ισχύει για τις επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις σε πρώτο στάδιο η ελάφρυνση θα καλύψει όλες τις  κατηγορίες  (χαμηλή, μέση και υψηλή τάση) και θα έχει τη μορφή επιδότησης  ποσοστού της κατανάλωσης. Το ποσό της ενίσχυσης θα αναπροσαρμόζεται σε μηνιαία βάση, βάσει της χονδρεμπορικής  τιμής. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2022 θα τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού της επιδότησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments