Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση για τα σχολεία
Σχολεία: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την λήψη νέων μέτρων, η οποία θα κριθεί στην σύσκεψη που πρόκειται να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με κομμένη την ανάσα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων της χώρας. Τη Δευτέρα ή το αργότερο τη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη σύσκεψη των ειδικών και πολιτικής ηγεσίας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα, ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας. Η σημερινή εορτή των Θεοφανείων αλλά και της υγειονομικής προετοιμασίας των μαθητών το Σαββατοκύριακο, είναι δυο από τα κρίσιμα μεγέθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν εκ νέου το σύνολο των μέτρων και ενδεχομένως επιπρόσθετα. Όπως, για παράδειγμα, η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίαση, με ταυτόχρονη μείωση της χωρητικότητας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αλλά και της κυβέρνησης μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μηνός θα κορυφωθεί η πανδημική κρίση. Προοπτική που θεωρείται πως θα επιβαρύνει σοβαρά το δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως τα νοσοκομεία.

Το μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που επιμένουν αποτελεί για πολλούς και βήμα για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Μέχρι το Μάρτιο το αργότερο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι, αλλιώς απομακρύνονται από τις θέσεις εργασίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Η Ιταλία σχεδόν το έκανε πράξη καθώς απαγορεύει εμμέσως πλην σαφώς στους ανεμβολίαστους πολίτες να κινούνται ελεύθερα.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η Γαλλία ενώ στη Γερμανία έχουν πληθύνει πλέον οι φωνές που ζητούν την υποχρεωτικότητα ως μέσον προστασίας της δημόσιας υγείας. Ήδη και στην Ελλάδα όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην επικαιροποίηση του εμβολιασμού τους, από 18-59 θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά δραστηριοτήτων αλλά και εκδηλώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments