Διεθνή

ΗΠΑ: Ένας 5χρονος με αναπτήρα πίσω από τη φονική πυρκαγιά με 12 νεκρούς, οι 8 παιδιά

ΗΠΑ: Ένας 5χρονος με αναπτήρα πίσω από τη φονική πυρκαγιά με 12 νεκρούς, οι 8 παιδιά
Πιθανότατα ο πεντάχρονος έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς σε τριώροφο κτίριο στη συνοικία Faimount της Φιλαδέλφειας, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά, αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με τoν βρετανικό Guardian, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ένα πεντάχρονο παιδί που έπαιζε με έναν αναπτήρα και έβαλε φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το σενάριο αυτό συμπεριλήφθηκε σε αίτηση εντάλματος έρευνας. Μάλιστα, η Τζέιν Ρο, εκπρόσωπος του εισαγγελέα Λάρι Κράσνερ, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του εντάλματος έρευνας.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δεν δέχτηκαν να δημοσιεύσουν πόσοι άνθρωποι διέφυγαν από την πυρκαγιά ή να κάνουν εικασίες για την πιθανή αιτία, προσθέτοντας ότι η υπόθεση είναι πολύπλοκη. «Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε σύντομα συγκεκριμένες απαντήσεις για την προέλευση και τα αίτια της πυρκαγιάς», δήλωσε ο Μάθιου Βαρίσκο, ο οποίος ηγείται του παραρτήματος της Φιλαδέλφειας του ομοσπονδιακού γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

Η πυροσβεστική δήλωσε ότι κανένας από τους τέσσερις συναγερμούς καπνού στο κτήριο δεν λειτουργούσε. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της στεγαστικής αρχής δήλωσαν ότι το κτήριο είχε στην πραγματικότητα 13 ανιχνευτές, δεκαετούς διάρκειας, οι οποίοι ήταν όλοι λειτουργικοί κατά την τελευταία επιθεώρηση τον Μάιο του 2021.

Πρόκειται για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Φιλαδέλφεια εδώ και περισσότερο ένα αιώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments