Ελλάδα

Καπραβέλος: Σας ακούω να μιλάτε για την Όμικρον ενώ εμείς παλεύουμε στις ΜΕΘ με την Δέλτα

Καπραβέλος: Σας ακούω να μιλάτε για την Όμικρον ενώ εμείς παλεύουμε στις ΜΕΘ με την Δέλτα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Καπραβέλος: Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές

Στην πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από το πανδημικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος , διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», τόνισε το πρωί στον Σκάι ο κ. Καπραβέλος σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ από τους περισσότερους από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι ενώ υπήρξαν και κάποιο εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις .

Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε ωστόσο να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.