Διεθνή

Βραζιλία: Γιγάντιος βράχος σκότωσε τουρίστες σε φονικό φαράγγι [vid]

Βραζιλία: Γιγάντιος βράχος σκότωσε τουρίστες σε φονικό φαράγγι [vid]
Ο βράχος καταπλάκωσε τουριστικά σκάφη - Τουλάχιστον 7 νεκροί, 20 αγνοούμενοι, δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση βράχου σε φονικό φαράγγι, στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας, που συνέτριψε τρία τουριστικά σκάφη, τα οποία διέσχιζαν τη λίμνη, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους. Φονική κατολίσθηση γιγαντιαίου βράχου σε λίμνη πάνω σε τουριστικά σκάφη | Cretalive ειδήσεις

Νεκροί, τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι σε ένα tour τρόμου

Πιο συγκεκριμένα είναι τουλάχιστον επτά οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από την κατάρρευση και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τους διασώστες που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και πήραν εξιτήριο, έχοντας επιπόλαια τραύματα.

Όλα συνέβησαν σε μία στιγμή

Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα φαράγγι κατά μήκος της λίμνης Furnas κοντά στην πόλη Capitolo – Minas Gerais. Τα video που τραβήχτηκαν από άλλα σκάφη δείχνουν μια βροχή από μικρότερους βράχους να πέφτουν από τον γκρεμό, πριν ένα τεράστιο κομμάτι αποκολληθεί και καταρρεύσει πάνω σε πολλές βάρκες τουριστών που έκαναν tour εκείνη την ώρα. 

Τουρίστες σε παραπλέοντα σκάφη, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τους προειδοποιήσουν

Τα συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν τους επιβάτες των άλλων σκαφών, να προσπαθούν απεγνωσμένα να προειδοποιήσουν τα σκάφη που βρίσκονταν πιο κοντά στον γκρεμό, την ώρα της ασύλληπτης τραγωδίας. 

Ομάδες έρευνας και διάσωσης

Το Λιμενικό της Βραζιλίας, όπως σημειώνει το Έθνος, έχει αναπτύξει ομάδες έρευνας και διάσωσης στο σημείο και τώρα ερευνά τα αίτια της κατολίσθησης.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης του Minas Gerais Romeu Zema έκανε την εκτίμησ, πώς ήταν οι «έντονες βροχοπτώσεις, των τελευταίων ημερών, που προκάλεσαν τη χαλάρωση ενός τείχους από βράχια και εντέλει την τραγωδία. Το έργο διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο κυβερνήτης Zema.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments