Lifestyle

Νέο βιβλίο για τη σπάνια ομορφιά, τη ζωή & τους έρωτες της Ελίζαμπεθ Τέυλορ

Νέο βιβλίο για τη σπάνια ομορφιά, τη ζωή & τους έρωτες της Ελίζαμπεθ Τέυλορ
Στις ταινίες της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κοιτάζει συχνά τον εαυτό της στον καθρέφτη. Είναι σχεδόν σαν να διασκέδαζε με την εκπληκτική ομορφιά της.

Είχε τα πιο σπάνια και εκπληκτικά μάτια στον κόσμο. Το χρώμα τους ήταν μοβ, μια σπάνια ζεστή απόχρωση του βιολετί, που πραγματικά καθήλωνε με κάθε της βλέμμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ως θείο επισφράγισμα της εκπληκτικής ομορφιάς της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πλαισιώνονταν από διπλή σειρά βλεφαρίδων! Αυτό ήταν συνέπεια μιας σπάνιας γενετικής ιδιαιτερότητας.

Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της; Ήταν όλα λεπτά, καλοσχηματισμένα και σε πλήρη αρμονία.

Πλούσια σκούρα καστανά μαλλιά, πυκνά κατάμαυρα και καλοσχηματισμένα φρύδια, κατάλευκο δέρμα και κόκκινα ζουμερά χείλη, ολοκλήρωναν μοναδικά την όψη ενός προσώπου έκπαγλου καλλονής, που ήδη από παιδί έκανε την Liz star. Και που σφράγισε με την λάμψη του, την έβδομη τέχνη για πάντα.

B9R8KQhCYAA_sdb.jpg_large - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ από πολύ μικρή έμοιαζε μακιγιαρισμένη τέλεια, χωρίς να είναι. Αλλά μεγαλώνοντας αγαπούσε πολύ το μακιγιάζ. Τα πολύτιμα πετράδια, τα διαμάντια πρωτίστως, αλλά και το μακιγιάζ.

Στις ταινίες της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κοιτάζει συχνά τον εαυτό της στον καθρέφτη. Είναι σχεδόν σαν να διασκέδαζε με την εκπληκτική ομορφιά της.

Ακόμη και στην ιδιωτική της ζωή, είχε πλήρους απασχόλησης κομμωτές, μακιγιέρ, μακιγιέζ , στυλίστες και βοηθούς γκαρνταρόμπας. Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Η ζωή, οι ταινίες και τα βραβεία Όσκαρ της αμερικανίδας ηθοποιού - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

Λάμψη και κοσμήματα πολλών καρατίων – Ένα νέο βιβλίο για την εμβληματική star

Για σχεδόν μισό αιώνα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, εμφανιζόταν σε αφίσες και σε περιοδικά, α φορώντας μαγιό και φυσικά τα πολλών καρατίων, εκθαμβωτικά της διαμάντια.

Ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «Forever Elizabeth: Iconic Photographers on a Legendary Star» του Ρόμπερτ Ρίσκο, μοιράζεται μια επιλογή από επίσημα πορτρέτα της γοητευτικής ηθοποιού, η οποία πέθανε το 2011 σε ηλικία 79 ετών, μέσα από τον φακό οκτώ φωτογράφων, σε διάφορα στάδια της καριέρας της.

Υπήρξε άλλωστε, μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο.

Από την αρχή, ως νεαρή σταρ των ταινιών Lassie και National Velvet, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, είχε συνείδηση της εμφάνισής της. «Το παιδί σταρ μας, ανέπτυξε ξαφνικά ένα κομψό στήθος και έγινε μια πλήρως διαμορφωμένη κυρία», είχε πει ο επικεφαλής του στούντιο Louis B. Mayer.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της, ωστόσο, ήταν το χρώμα των ματιών της, μια ζωηρή απόχρωση του βιολετί. Ήξερε πώς να τα τονίζει, ειδικά όταν εμφανίστηκε στην Κλεοπάτρα, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια και χρειάστηκε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου πέρασε περιμένοντας την Τέιλορ να βγει από το καμαρίνι της. Το περίτεχνο μακιγιάζ των ματιών της με τα βλέφαρα να στολίζονται με πούλιες, έπαιρνε πολύ χρόνο.

«Πιστεύω ότι το αιγυπτιακό φόρεμα και μακιγιάζ είναι πολύ γοητευτικά για μια γυναίκα», είπε και αυτή της, η διαπίστωση έγινε γρήγορα ένα στυλ στο κίνημα Swinging Sixties. Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα» / Celebrities / Woman TOC

Ήταν μία πραγματική star. Αργούσε πάντα στις εκδηλώσεις, καθώς οι προετοιμασίες έπαιρναν ώρες. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εικόνα στο βιβλίο, του Terry O’Neill, που φαίνεται το τραπέζι μακιγιάζ της.

Στο βιβλίο υπάρχουν πολλές επίσημες φωτογραφίες – πορτρέτα, όπου έχει γίνει αρκετό ρετούς. Όπως σχολιάζει ο Terry O’Neill, πριν εμφανιστεί η σταρ αυτοπροσώπως, ο φωτογράφος θα είχε κάνει πολλές δοκιμές με τον φωτισμό και τις κάμερες.

Κάποιες “ελίτσες” της Λιζ Τέιλορ εξαφανίζονται διακριτικά, ειδικά εκείνη που είχε, κάτω από τα αριστερό της μάτι. Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Η ζωή, οι ταινίες και τα βραβεία Όσκαρ της αμερικανίδας ηθοποιού - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

Ο μεγάλος έρωτας με τον Ρίτσαρντ Μπάρντον και τα ενοχλητικά του, πειράγματα

Είχε επίσης πρόβλημα βάρους. Ζουμερή με τάση για πάχος. Δεδομένου άλλωστε, ότι δεν ήταν πολύ ψηλότερη από 1,52 μ., ακόμα και λίγα κιλά σε κάθε περίπτωση έδειχναν περισσότερα, και στον τότε σύζυγο της Ρίτσαρντ Μπάρτον, άρεσε να την πειράζει γι’ αυτό.

Ακόμα και την πρώτη μέρα του γάμου τους, το 1964, ακούστηκε να λέει: «Πού είναι αυτή η χοντρή αγελάδα μου;».

Δεν είναι περίεργο που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ τον χώρισε δύο φορές. «Νομίζω ότι τα χέρια της δεν πρέπει να είναι υπερβολικά εκτεθειμένα. Δεν πρέπει ποτέ να φοράει παπούτσια με χαμηλό τακούνι», είχε πει.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στη Ρώμη το 1962 / Φωτογραφία: AP /Sergio Bosco

Σε πολλές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε σκηνικά ταινιών και σε εξωτικές τοποθεσίες, η εντυπωσιακή ηθοποιός, πίνει ένα μεγάλο ποτό. www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/sm...

Ο Gered Mankowitz, ο οποίος φωτογράφισε την Τέιλορ με τον Μπάρτον κάνοντας μια ταινία του Tennessee Williams που ονομάζεται «Boom» («Ανεμοδαρμένος Λόφος»), είδε τα αποτελέσματα του ποτού.

Υπήρχε μια «μεγάλη ένταση στο πλατό», με αποκορύφωμα η σταρ του Χόλιγουντ να «ουρλιάζει και να πετά πράγματα», αποκάλυψε σε συνέντευξή του. Ο Μπάρτον κλείστηκε τότε, στο τροχόσπιτό του και αρνούνταν να βγει, γιατί «η Τέιλορ είχε περισσότερες ατάκες από αυτόν».

Την αγαπούσε τρελά, αλλά ο ανταγωνισμός απέναντί της, ήταν συχνά έκδηλος.

Είχε παντρευτεί 8 φορές – Τις δύο με τον μεγάλο της έρωτα, Ρίτσαρντ Μπάρτον

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έγραψε ιστορία ακόμη και με τους πολλούς της γάμους. Παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Απέκτησε 2 γιους και 2 κόρες, ενώ είχε υιοθετήσει μία ακόμη κόρη, η οποία περιέργως, μεγαλώνοντας, της έμοιασε πολύ. Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Ρίτσαρντ Μπάρτον: Μια θυελλώδης ιστορία αγάπης | CultureNow.gr

Από όλους τους έρωτές της, εκείνος με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον  και το περιπετειώδες ειδύλλιό τους, έμεινε στην ιστορία, ως ένα από τα πιο παθιασμένα στην ιστορία του Χόλιγουντ. Όταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.. | iEllada.gr

Η διεθνής star πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έχει κατατάξει την εμβληματική Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments