Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά – Ποιοι είναι δικαιούχοι
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών λέγοντας πως στόχος είναι πλατφόρμα να λειτουργήσει εντός του α' εξαμήνου του 2022.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών λέγοντας πως στόχος είναι πλατφόρμα να λειτουργήσει εντός του α’ εξαμήνου του 2022. Μιλώντας στο Open ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών οι οποίες και καταναλώνουν ρεύμα και δεν αποδίδουν αυτό που θα έπρεπε να αποδίδουν. Άρα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε το κόστος του λογαριασμού, θα προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά βέβαια και να έχει μία καλύτερη οικοσυσκευή. Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το πρόγραμμα».

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά

«Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα», εξήγησε.

Παράλληλα τόνισε πως «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο οδηγός του προγράμματος. Θα μπούνε κουζίνες, πλυντήρια και άλλες οικοσυσκευές που φαίνεται ότι είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ και καταναλώνουν ενέργεια». «Είπαμε ότι δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά. Θα υπάρχουν βέβαια κριτήρια προτεραιοποίησης και ιεράρχησης ώστε να υπάρχει μία σειρά», ανέφερε.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

«Οι δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες», σημείωσε και αποκάλυψε πως η εξειδίκευση του προγράμματος θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο με το άνοιγμα της πλατφόρμας», είπε και τόνισε πως θα είναι ένα πρόγραμμα στα πρότυπα του εξοικονομώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments