Οικονομία

Τσακλόγλου συντάξεις: Να ξεπεράσουμε τις 30.000 το μήνα

Τσακλόγλου συντάξεις: Να ξεπεράσουμε τις 30.000 το μήνα
Τσακλόγλου συντάξεις: Για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου. “Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων είναι πολύ σοβαρό, ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία για παραπάνω από δέκα χρόνια ενώ πριν από μερικά χρόνια είχαμε και την κορύφωσή του. Εκεί έχουμε καλά νέα δηλαδή για να βγει η επικουρική σύνταξη, το εφάπαξ κ.ο.κ. πρέπει να βγει πρώτα η κύρια σύνταξη” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ πέρυσι έκανε ρεκόρ στην απονομή των συντάξεων: “Πέρυσι ο ΕΦΚΑ έκανε ρεκόρ απονομής συντάξεων, δηλαδή οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις για πρώτη σύνταξη έφτασαν τις 225.000. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα σύγκρισης το 2019 που ήταν η τελευταία κανονική χρονιά έχουμε αύξηση της τάξης του 83%. Νομίζω ότι η αύξηση αυτή θα συνεχίσει και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως καθώς είναι διάφορα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί και τα οποία ωριμάζουν σταδιακά”.

Τσακλόγλου συντάξεις: Για τις προσλήψεις δικηγόρων και λογιστών

Για τον μικρό αριθμό προσλήψεων ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως “οι εξετάσεις που κάνουμε για την πιστοποίηση είναι αυστηρές, δεν είναι παίξε γέλασε, κι έτσι πρέπει να είναι νομίζω. Έχουμε ήδη κάποιες εκατοντάδες πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές και η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία συνεχόμενη καθώς τέτοιες εξετάσεις πρόκειται να γίνουν και στο μέλλον για να προσληφθούν κι άλλα άτομα Επίσης στα πρώτα στάδια υπάρχει το learning by doing δηλαδή μαθαίνεις πάνω στην πράξη. Αργότερα γίνεσαι και περισσότερο παραγωγικός πάνω σε αυτά. Δηλαδή μέχρι τώρα την επίδραση των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών πάνω στη μείωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων δεν την έχουμε δει. Ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι από άλλα μέτρα όπως από την ομάδα έργου που έχει συγκροτηθεί, από τον λεγόμενο πύργο ελέγχου, από την αναβάθμιση του εξοπλισμού που έχουμε και σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουμε και θα επιμείνουμε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments