Τεχνολογία

Social media: Αυτές είναι οι εφαρμογές που “τρώνε” την περισσότερη μπαταρία

Social media: Αυτές είναι οι εφαρμογές που “τρώνε” την περισσότερη μπαταρία
Social media: Η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου καταναλώνεται ανάλογα με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες.

Πολλές φορές μετά το σερφάρισμα στα social media καταναλώνεται αν όχι όλη, σίγουρα η περισσότερη μπαταρία. Σύμφωνα με το thelist.com, όσο περισσότερα δικαιώματα χρειάζεται μια εφαρμογή για να λειτουργεί σωστά ή να μας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, τόσο περισσότερη ισχύ μπαταρίας θα χρειαστεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το Facebook και το Instagram είναι αυτές οι εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία. Στη συνέχεια έρχονται το Snapchat, το Likke, το Twitter και το TikTok. Άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή μπαταρία είναι το WhatsApp, το Youtube, το Skype και το Zoom.

Επομένως, προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια, θα πρέπει να κλείσουμε εντελώς τις παραπάνω εφαρμογές εάν δεν τις χρησιμοποιούμε και όχι απλά να τις ελαχιστοποιήσουμε και να τους επιτρέψουμε να εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Μερικά λόγια για το Facebook

Το Facebook είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες της μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Tο 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments