Οικονομία

Επιστρεπτέα: Αλλάζουν όλα – Ποιους αφορά η εξάμηνη παράταση

Επιστρεπτέα: Αλλάζουν όλα – Ποιους αφορά η εξάμηνη παράταση
Επιστρεπτέα: Από τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA τόνισε πως πως δεν θα πληρωθούν αυτό τον μήνα, αλλά από τον Ιούνιο, δίνοντας δηλαδή μία παράταση 6 μηνών και όπως τόνισε, οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο από το 50%.

Από τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA τόνισε πως πως δεν θα πληρωθούν αυτό τον μήνα, αλλά από τον Ιούνιο, δίνοντας δηλαδή μία παράταση 6 μηνών και όπως τόνισε, οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο από το 50%.

«Ο τζίρος των επιχειρήσεων το 2021 προσέγγισε τον τζίρο των επιχειρήσεων του 2019. Την τελευταία διετία οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ», δήλωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας. «Με τα σημερινά δεδομένα και με το σενάριο ότι οι αναταράξεις θα φύγουν εντός του Ιανουαρίου οι επιστρεπτέες προκαταβολές πάνε τον Ιούνιο, το πρόγραμμα συνεργασίας επεκτείνεται μέχρι τον Μάρτιο. Έχουμε την αποζημίωση ειδικού σκοπού για εργαζόμενους συγκεκριμένων κάδων και την αποπληρωμή των καλλιτεχνών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο». Επιπλέον, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται την αναβίωση του μέτρου του ενοικίου. Πρόγραμμα Γέφυρα 2 πληρωμές

Ποιοι οι επτά στόχοι για το 2022

  • Η επίτευξη υψηλών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, από το 2021, που ήδη, επιτυγχάνεται.
  • Η επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, από το 2021 που ήδη, επιτυγχάνεται.
  • Η μείωση των οικονομικών ανισοτήτων, από το 2021 καθώς ήδη καταγράφεται μείωση της φτώχειας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη, μέσω της δυναμικής ανάπτυξης και της αύξησης της απασχόλησης.
  • Η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, το 2022.
  • Η επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, το 2022, όπου ήδη συστημικές τράπεζες θα το επιτύχουν αυτό, από εφέτος.
  • Η επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 2023, μέσα από την ισχυρή και διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας.
  • Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέχρι το 2023.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments