Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Ξεκινά η 13η και προτελευταία αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Ξεκινά η 13η και προτελευταία αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία
Υπουργείο Οικονομικών: Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η 13η και προτελευταία αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία σε καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η 13η και προτελευταία αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία σε καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας. Εάν οι εκπρόσωποι των θεσμών διαπιστώσουν πως όλα  είναι θετικά, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της οικονομίας μας στην κανονικότητα.

Υπουργείο Οικονομικών: Σε τι θα δώσουν βάση οι θεσμοί

Οι αξιολογητές θα δώσουν βάση καταρχάς στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς η φάση των δοκιμών για το διατερματικό πληροφοριακό σύστημα είσπραξης έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς αλλά η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να επιτευχθεί τους προσεχείς μήνες.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η πορεία δημιουργίας ενός οριστικού σχεδίου που θα αφορά τον ΕΝΦΙΑ, κάτι για το οποίο φροντίζει μια 18μελής ομάδα που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ψηλά στην ατζέντα είναι επίσης το μεγάλο «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, η λειτουργία του e-efka, το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που θα αφορά και τις δημόσιες συμβάσεις υγείας, ο τρόπος αδειοδότησης των επενδύσεων, οι αποκρατικοποιήσεις και το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments