Ελλάδα

Αρκτούρος: Τεράστια ευκαιρία η επανεμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα

Αρκτούρος: Τεράστια ευκαιρία η επανεμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα
Αρκτούρος: Αποτέλεσμα της εξοικείωσης με την ανθρώπινη παρουσία η πρόσφατη επίθεση σε σκύλο

Το περιστατικό που σόκαρε με την επίθεση λύκου σε σκύλο οικογένειας στην Πάρνηθα ήταν αποτέλεσμα της εξοικείωσης του τοπικού πληθυσμού του άγριου ζώου με την ανθρώπινη παρουσία, τονίζει  ο «Αρκτούρος». Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο καταφύγιο Μπάφι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Myradio, Νίκο Νικολακόπουλο, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Mega, ο λύκος επιτέθηκε και άρπαξε τον 4 μηνών σκύλο της οικογένειας, ενώ πήγαιναν προς το αυτοκίνητό τους. Το σκυλάκι δεν σώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Αρκτούρος

Αρκτούρος: «Η Αττική αποκαθιστά, έπειτα από πολλές δεκαετίες, την περιβαλλοντική ισορροπία»

Η επίθεση αυτή αναδεικνύει την πρόκληση για την αρμονική συνύπαρξή μας με την άγρια ζωή, ισχυρίζεται ο «Αρκτούρος», που χαρακτηρίζει «τεράστια ευκαιρία» την επανεμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα. «Η επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με φυσικό τρόπο αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για την πολύπαθη Αττική και αποκαθιστά, έπειτα από πολλές δεκαετίες, την περιβαλλοντική ισορροπία. Σε μία εποχή που οι απώλειες στη φύση τείνουν να γίνουν συνήθεια, κατακτήσεις όπως αυτές θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να ενδυναμωθούν με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση η οργάνωση.

Οι λύκοι συμβάλλουν στην προστασία και την υγεία των δασών,σημειώνει ο «Αρκτούρος» και συμπληρώνει ότι σε όποια οικοσυστήματα επανεντάσσονται ή επανεμφανίζονται με φυσικό τρόπο, «παρατηρούμε την ευεργετική συνεισφορά τους στην επανάκαμψη αυτών των οικοσυστημάτων και στην επαναφορά των δασών σε υγιή πρότυπα τόσο για την άγρια ζωή όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι, παράλληλα, ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας, των ηθών μας».

Αρκτούρος

Αρκτούρος: «Η συνύπαρξη με την άγρια ζωή απαιτεί συνεπή και υπεύθυνη στάση»

Όμως, λέει χαρακτηριστικά η οργάνωση, για την ασφάλεια των ανθρώπων και των ζώων θα πρέπει να μάθουμε και να σεβόμαστε τα όρια της άγριας ζωής. Με αφορμή το ατυχές περιστατικό, ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι η συνύπαρξη με την άγρια ζωή απαιτεί συνεπή και υπεύθυνη στάση από όλους και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτεία δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις πινακίδες σήμανσης αλλά και να εξασφαλίζουν την τήρηση της νομοθεσίας και τη συνεχή ενημέρωση για να «εξοικειωθούν» οι πολίτες με τη συνύπαρξη τους με τα άγρια ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments