Ελλάδα

Όμικρον: Είναι ηπιότερη αλλά μπορεί να σκοτώσει

Όμικρον: Είναι ηπιότερη αλλά μπορεί να σκοτώσει
Τι λέει αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Νότιας Αφρικής που χτυπήθηκε πρώτη από την Όμικρον

“Η υπερμεταδοτική Όμικρον διαφεύγει της ανοσίας και απειλεί με επαναμολύνσεις, ενώ, αν και προκαλεί ηπιότερη νόσηση, δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει πως μπορεί να σκοτώσει”, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Νοτίου Αφρικής, που ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από την μετάλλαξη.

Μιλώντας στο Μέγκα, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Νίκολας Κρισπ, αναφέρθηκε σε τρία βασικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο Νίκολας Κρισπ δήλωσε: “Η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική, λιγότερο επιθετική, αλλά μπορεί να σε σκοτώσει! Αν τύχει να είσαι ένας από αυτούς που θα νοσήσουν βαριά από την Όμικρον, μπορεί να σε σκοτώσει. Είναι εκεί έξω και είναι επιθετική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού για τον κορωνοϊό, και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, αν και μας εξέπληξε και μας χαροποίησε το γεγονός ότι δεν μας συνέτριψε η Όμικρον όπως οι προηγούμενες μεταλλάξεις”.

Ποσοστά ανοσίας

Ως προς τη στρατηγική αντιμετώπισης της Όμικρον, ο Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος υγείας εξέφρασε την πεποίθηση πως χώρες όπως η Ελλάδα, που βάλλονται τώρα, στην πραγματικότητα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να “καβαλήσουν το κύμα” εξέλιξης της νέας μετάλλαξης.

Η πορεία της, διευκρίνισε, εξαρτάται από τα ποσοστά ανοσίας κάθε πληθυσμού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αρχές πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή, περιορίζοντας όμως τα μέτρα στην υποχρέωση μάσκας, την αποφυγή συνωστισμού και τον καλό αερισμό των χώρων. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι εφόσον η διασπορά της Όμικρον είναι ήδη υψηλή, τότε δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει μια χώρα για να αλλάξει κατεύθυνση.

ΗΠΑ

Συνύπαρξη με τον ιό

Τέλος, ο Δρ. Νίκολας Κρισπ εξήγησε ότι η Νότια Αφρική οδηγείται σε μια νέα στρατηγική συνύπαρξης με τον ιό, με χαλάρωση των αυστηρών μέτρων προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και να προστατευτεί η ψυχική υγεία των πολιτών.

Ωστόσο, εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τυχόν καινούριες παραλλαγές που θα έχουν παρόμοια μεταδοτικότητα με την Όμικρον αλλά θα είναι πιο επιθετικές ως προς τη νόσηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments