Ελλάδα

Σχολεία: Κοντά στα 10.000 τα σημερινά κρούσματα σε μαθητές

Σχολεία: Κοντά στα 10.000 τα σημερινά κρούσματα σε μαθητές
Σχολεία: Από ότι όλα δείχνουν, την δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων, τα κρούσματα θα φτάσουν κοντά στα 10.000.

Η ανησυχία των ειδικών για τα σχολεία συνεχίζεται, καθώς για δεύτερη μέτρα τα κρούσματα ανέρχοντα στα 10.000. Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο αυξημένος έλεγχος σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας με self test στα πλαίσια του νέου πρωτοκόλλου.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το ακριβές νούμερο είναι 9.700 κρούσματα σήμερα. «Πρόκειται για αριθμό που προέκυψε από τα self test που έγιναν τη Δευτέρα για να πάνε τα παιδιά σήμερα στο σχολείο». Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 9.700 θετικά τεστ, περίπου τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές. Θα ακολουθήσει και 3ο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Tην εκτίμηση ότι θα καταγραφεί μια αύξηση των κρουσμάτων κορvνοϊού σε παιδιά αυτή την εβδομάδα εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί.

Μάλιστα, ανέφερε ότι λόγω της μεταδοτικότητας και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήματα σχολείων.

«Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους έμειναν χωρίς τεστ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ήταν κάτι που είχαμε δει και τον Σεπτέμβριο και δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν ενέχει ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων, η κα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι είναι πιο ασφαλές να ανοίξουν, καθώς οι μαθητές θα προσέρχονται με συχνά τεστ και θα περιοριστεί και η κινητικότητα.

«Τα σχολεία τα κλείναμε το 2020 και την Άνοιξη του 2021 όταν θέλαμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των γονιών και τη διασπορά στην κοινότητα. Τώρα έχουμε όλοι στο ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον κρούσματα και άρα δε θα ωφελήσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι. Η διασπορά θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς, ενώ αντίθετα με όπλο το testing μέσα στο σχολείο και το συμμάζεμα της κοινωνίας με τα ανοιχτά σχολεία, θα είναι προς όφελος της διασποράς στην κοινότητα», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments