Διεθνή

ΗΠΑ: CEO πληρώνει τους υπαλλήλους του 5.000 δολάρια για να παραιτηθούν

ΗΠΑ: CEO πληρώνει τους υπαλλήλους του 5.000 δολάρια για να παραιτηθούν
ΗΠΑ: 4,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον περασμένο Νοέμβριο και πήραν αμοιβή 5.000 δολάρια.

Πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς δυσκολεύονται πλέον τόσο να βρουν όσο και να διατηρήσουν το προσωπικό τους λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού και μαζικών παραιτήσεων λόγω της πανδημίας. Τον Νοέμβριο που μας πέρασε 4,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι  στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους, αριθμός που αποτελεί ανατριχίλα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι επικαλούνται ως αίτια αυτής της απόφασής τους τις κακές συνθήκες εργασίας αλλά και τις χαμηλές αμοιβές εν μέσω πανδημίας. ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εντοπίζεται μεγάλη εργατική κρίση

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μόνιμους και σταθερούς εργαζομένους, οι επιχειρήσεις αυξάνουν τους μισθούς, προσφέρουν μπόνους προσλήψεων και παρέχουν εκπαιδευτικά οφέλη για να προσελκύσουν περισσότερο προσωπικό. Παρά ταύτα, ακόμη και εν μέσω αυτών των αλλαγών, η εργατική κρίση εξακολουθεί να εντοπίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Μια εταιρεία, ωστόσο, φαίνεται πως προχωρά σε ένα διαφορετικό τρόπο  για την εύρεση αλλά και κυρίως τη διατήρηση νέων εργαζομένων. Ο Κρις Ρόντζιο, διευθύνων δύμβουλος (CEO) της Trainual, μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα την Αριζόνα, πληρώνει τους νέους υπαλλήλους για να παραιτηθούν, αν το επιθυμούν μετά από λίγο διάστημα.

ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η εταιρεία στην αρχή πρόσφερε στους υπαλλήλους 2.500 δολάρια για να παραιτηθούν

«Με τη σημερινή αγορά, οι ομάδες προσλήψεων πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και να τους οδηγήσουν σε μια ανταγωνιστική προσφορά, επομένως είναι αδύνατο να επιτύχεις [στην επιλογή υπαλλήλου] στο 100% των περιπτώσεων», ισχυρίζεται  ο Ρόντζιο.

Ο Ρόντζιο θέσπισε την πολιτική πληρωμής για παραίτηση τον Μάιο του 2020. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία πρόσφερε στους υπαλλήλους 2.500 δολάρια για να παραιτηθούν μετά από δύο εβδομάδες εάν είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία για την επαγγελματική τους επιλογή. Κανένας από τους 38 ανθρώπους που προσέλαβαν από τότε δεν έχει δεχτεί να παραιτηθεί επί πληρωμή. Η εταιρεία μάλιστα αύξησε πρόσφατα το εν λόγω ποσό στα 5.000 δολάρια. «Εξετάσαμε τον μέσο μισθό μας και σκεφτήκαμε να αλλάξουμε το ποσό καθώς αν κάποιος βγάζει 80.000 δολάρια ή 100.000 ετησίως, τότε τα 2.500 δολάρια μπορεί να μη φαίνονται αρκετά σημαντικό ποσό», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments