Αθλητισμός

Καντονά: Εξοργισμένος για το Μουντιάλ του Κατάρ – Τι συνέβη

Καντονά: Εξοργισμένος για το Μουντιάλ του Κατάρ – Τι συνέβη
Γιατί αρνείται να δει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ο King Eric

Έξαλλος ο Ερίκ Καντονά επιτέθηκε στο Κατάρ και τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022.

Ο Γάλλος πρώην άσος, δήλωσε πως χιλιάδες εργάτες έχουν πεθάνει προσπαθώντας να χτίσουν τα γήπεδα και αναφέρει πως το φετινό τουρνουά γίνεται στη Μέση Ανατολή μόνο για τα χρήματα.

«Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν και εμείς θα πανηγυρίσουμε και θα χαρούμε για το ποδόσφαιρο;». Με αυτό το ερώτημα ο Ερίκ Καντονά καταθέτει πως θα πάει κόντρα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που αναμένεται να διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Κατάρ.

«Δεν με απασχολεί να το παρακολουθήσω, δεν θα το κάνω. Το Κατάρ δεν είναι χώρα για να φιλοξενεί και ν’ ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Δεν θα ήμουν αντίθετος να γίνει το Μουντιάλ σε μια χώρα που θα είχε προϋποθέσεις εξέλιξης και δυνατότητες να πάει μπροστά, όπως είχε γίνει στη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, εκεί πεθαίνουν χιλιάδες εργάτες στα γήπεδα και όλα γίνονται για τα χρήματα, δεν θα μείνει καμία κληρονομιά πίσω» είπε ο King Eric στην Daily Mail μέσω της καμπάνιας Looking FC για τα ταξίδια των οπαδών ανά τον κόσμο.

«Κορυφαία στιγμή της καριέρας μου η κλωτσιά στον οπαδό» 

Πριν από 27χρονια, τον Ιανουάριο του 1995, ο Ερίκ Καντονά  (γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του άφησε «σύξυλη» την αθλητική κοινή γνώμη με την κλωτσιά στιλ «κουνγκ φου» σε οπαδό και δεν το μετάνιωσε… ποτέ.

Αν και τότε τιμωρήθηκε με 8 μήνες αποκλεισμό, πολλά χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του στο BBC , το 2011, χαρακτήρισε την κλωτσιά ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

«Η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν έκανα κλωτσιά Kung Fu στον χούλιγκαν, επειδή αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι στο παιχνίδι. Νομίζω ότι ίσως είναι σαν ένα όνειρο για κάποιους, να κλωτσήσεις αυτούς του είδους ανθρώπους. Το έκανα λοιπόν για αυτούς, για να είναι ευχαριστημένοι. Είναι ένα είδος λύτρωσης και ελευθερίας για αυτούς…» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος super star των γηπέδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments