Πολιτική

Σε 340.000 πολίτες, πρόστιμο 100 ευρώ;

Σε 340.000 πολίτες, πρόστιμο 100 ευρώ;
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις αμφιβολίες που υπάρχουν στην Κυβέρνηση για το πρόστιμο στους πολίτες άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι.

Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη δική της εξαγγελία. Το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών, που είναι ανεμβολίαστοι. Προσώρας δεν έχει αλλάξει τίποτα στην απόφαση των αρμοδίων υπουργείων. Φαίνεται, όμως, πως στελέχη της κυβέρνησης έχουν διαφορετικούς προβληματισμούς. Η αλήθεια είναι πως και η κυβέρνηση δεν περίμενε, όταν ανακοίνωνε το συγκεκριμένο μέτρο, πως στα μέσα Ιανουαρίου θα υπήρχαν ακόμη 340 χιλιάδες(!) ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60.

Είναι γεγονός πως το τελευταίο 24ωρο, η κοινή γνώμη, μπερδεύτηκε με τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλος έλεγε πως θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, άλλος άφηνε κάποιο παράθυρο ανοιχτό ενώ ο πλέον αρμόδιος υπουργός Υγείας, επισήμανε τις ανάγκες που θα προκύψουν από τα υγειονομικά δεδομένα των ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι, εντός κυβερνήσεως, εκείνοι που το…ξανασκέφτονται.

Εν μέσω πανδημίας, με τις ανατιμήσεις ήδη να έχουν αναρτηθεί στα ράφια των πολυκαταστημάτων, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στους οργανισμούς κοινής ωφελείας, με το «πυρετό»-κυριολεκτικά και μεταφορικά- των σχολείων, ένα ακόμη χαράτσι οικονομικό δεν θα πείσει ούτε τους ανεμβολίαστους ούτε τη κοινωνία για την εφαρμογή των νόμων. Αυτά είναι τα κυριότερα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στελέχη της κυβέρνησης που ενώ συμφωνούν απολύτως για την ανάγκη μέτρων που θα χτίζουν τείχος υγειονομικής προστασίας, επισημαίνουν το κλίμα της εποχής. Ενισχύοντας, μάλιστα, τα επιχειρήματα τους, αναφέρονται και στο πολιτικό πρόβλημα που θα προκύψει από τις επιθέσεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, που θα αναδείξουν τους «αποτυχημένους χειρισμούς της κυβέρνησης στη πανδημία».

Από την άλλη πλευρά, «οι νόμοι και οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται, διαφορετικά δεν έχει καμία αξία, η θέσπιση τους», σημειώνουν μετ’ επιτάσεως οι υποστηρικτές της εφαρμογής του προστίμου. Ειδικά, λένε από εκείνους τους πολίτες που συνεχίζουν να αρνούνται τον εμβολιασμό. Αντιθέτως η μη εφαρμογή θα αποτελούσε προσβολή σε εκείνους που δυο χρόνια τώρα τηρούν ευλαβικά όλο το υγειονομικό πρόγραμμα του κράτους. « Ανεξαρτήτως του ύψους του προστίμου και του πολιτικού κόστους. Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει μεγάλο κόστος με την υπόθεση της πανδημίας. Η εφαρμογή των νόμων, είναι καθήκον της πολιτείας. Διαφορετικά καθίσταται αναξιόπιστη», σημειώνουν με δηκτικό τρόπο.

Ο εσωτερικός γόρδιος δεσμός, φαίνεται πως θα βρεθεί τρόπος για να λυθεί. Οι παραπάνω προβληματισμοί που ακούγονται πλέον ηχηρά εντός της κυβέρνησης, αποτελούν τους κόμπους του γόρδιου δεσμού. Κάποιοι έκαναν λόγο για μερική χρονική αναβολή έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους πολίτες να προχωρήσουν σε «κλείσιμο ραντεβού.

Ίδωμεν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments