Ελλάδα

Κατάληψη ΑΠΘ: Αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων

Κατάληψη ΑΠΘ: Αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων
Επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι 15 φοιτητές που συνελήφθησαν για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε, χθες το πρωί, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρωτοδικών είχε ασκήσει εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εχθές το πρωί νέα έφοδο στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκκενώσουν ακόμη μία κατάληψη. Η νέα κατάληψη έγινε από αντεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μπήκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στους χώρους της νέας κατάληψης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.

Μέσα στον χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέτρες από τα μπάζα του βιολογικού, στυλιάρια, ασύρματοι και φυλλάδια. Η συγκεκριμένη κατάληψη αφορούσε ένα μικρό λυόμενο κτίριο μέσα στο οποίο στεγάζεται εργαστήριο.

Η αστυνομία για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες τρύπα, στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ όλοι οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με spray και συνθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments