Ελλάδα

Ψευτογιατρός Κόντος: Νέα μαρτυρία θύματος- τον άφησε 85% ανάπηρο

Ψευτογιατρός Κόντος: Νέα μαρτυρία θύματος- τον άφησε 85% ανάπηρο
Ψευτογιατρός Κόντος: Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες από την κατάθεση άνδρα του όποιου αφαίρεσε το πλευρό «χειρουργώντας» τον.

«Ήμουν χάλια. Ζωντανός-νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα, αυτή ήταν η κατάσταση μου. Τραβούσα του Χριστού τα Πάθη». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού»,είπε αρχικά για όσα βίωσε ο άτυχος άνδρας θύμα του 49χρονου κατηγορούμενου.

Ψευτογιατρός Κόντος: Υποσχέθηκε ότι θα με κάνει να περπατήσω

Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος της Ρόδου, τον οποίο εκπροσωπεί ο  δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, χειρουργήθηκε από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βίωνε πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, λόγω πτώσεώς του από αλεξίπτωτο το 2014. Ο ίδιος στην προσπάθειά του να περπατήσει ξανά και να γιάνει πλήρως  βρέθηκε στο στόμα του λύκου ο οποίος, μαζί με τρεις ακόμη γιατρούς κλινικής των Αθηνών, τον χειρούργησαν, το 2018. Κατά την επέμβαση του αφαίρεσαν ένα πλευρό και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό»! Το αποτέλεσμα είναι, όπως κατέθεσε σήμερα ο ίδιος στο δικαστήριο, από τότε να ζει συντροφιά με αδιανόητους  πόνους και η ζωή του να έχει πάρει τη κάτω βόλτα. Ψευτογιατρός Κόντος

Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο το θύμα ανέφερε: «Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν “μάθε να ζεις με αυτό”, έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, κάποια στιγμή μέσω Ίντερνετ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού. «Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´ έξω και κύριος κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα» είπε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» του συστήθηκε ως «χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική».

«Έτρωγα για έξι μήνες  γαϊδουράγκαθο»

Ο μάρτυρας έδειξε, όπως είπε την ακτινογραφία του στον… Dr Konto (έτσι συστήνονταν στα θύματά του ο 49χρονος κατηγορούμενος) και τότε εκείνος του έδωσε την υπόσχεση πως: «Όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα,  ανέφερε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα και ότι η βλάβη στην υγεία του θα αποκατασταθεί με χειρουργείο. «Μου έστειλε e-mail με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική», ισχυρίστηκε  ο μάρτυρας και στη συνέχεια της κατάθεσής του αποκάλυψε  ότι έδωσε στον κατηγορούμενο 20.000 ευρώ μετρητά για να μόσχευμα που δήθεν θα έρχονταν από το εξωτερικό.

«Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα», πρόσθεσε ακόμη το θύμα, αναφέροντας ότι μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε από τον «ψευτογιατρό» και τους συγκατηγορούμενούς του στο δωμάτιο του, τον επισκέφθηκε και ο επίσης κατηγορούμενος πρώην υπουργός γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος βρισκόταν και εκείνος στο χειρουργείο του.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω. Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Ξύπνησα στις 4 το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό» ανέφερε στη συνέχεια της κατάθεσής του στο θύμα για να τονίσει πως οι κατηγορούμενοι τον διαβεβαίωναν ότι «όλα πήγαν καλά» και ότι θα περπατήσει. Μάλιστα, τον κατηγορεί  ότι  ο «ψευτογιατρός» του ζήτησε 50.000 ευρώ, ενώ η οικογένειά του κατέβαλε στο λογιστήριο της κλινικής και 20.000 ευρώ. Ψευτογιατρός Κόντος

«Βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» συνέχισε ακόμη ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου».

Το σπίτι στη θάλασσα που του έταξε

Το θύμα παραδέχτηκε σε δικαστές και ενόρκους πως είχε πεισθεί να εμπιστευτεί την υγεία του στον κατηγορούμενο, καθώς αυτός έδειχνε «άγιος άνθρωπος», «είχε πειθώ» και υποστήριζε πως «έκανε καλά το βασιλιά του Σουδάν». Κατά το μάρτυρα, ο οποίος  υπενθυμίζεται ότι περπατούσε πριν χειρουργηθεί από τον «ψευτογιατρό» και τους συγκατηγορούμενούς του, οι μεγάλες οικονομικές απολαβές του  συνεχίστηκαν και μετά την επέμβαση. Και αυτό καθώς ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ πλαφόν η μία.

Κατέληξε στην κατάθεσή του, στο δικαστήριο ο μάρτυρας  πως: «Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;». Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πώς με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά; Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ’ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments