Τεχνολογία

Firefox problems: Δεν φορτώνει websites για ορισμένους χρήστες

Firefox problems: Δεν φορτώνει websites για ορισμένους χρήστες
Firefox problems: Οι χρήστες αναφέρουν ότι σε Mac και Windows κολλάει όταν προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Το σοβαρό πρόβλημα αρχικά  φαίνεται να εντοπίστηκε από μια ολονύκτια ενημέρωση της έκδοσης 96 του Firefοx. Ωστόσο, μερικοί χρήστες παλαιότερων εκδόσεων επισήμαναν  στη συνέχεια το ίδιο μείζων θέμα. Φαίνεται ότι σχετίζεται με έναν data analytics server της εταιρείας Firefοx, παρά με το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Αναφέρεται ότι ο server έχει ενημερωθεί πρόσφατα σε HTTP3 και το πρόγραμμα περιήγησης Firefox αποτυγχάνει να συνδεθεί σε αυτόν. Σύμφωνα με τη σελίδα Bugzilla της εταιρείας, τότε δημιουργεί ένα loop bug.

Η εταιρεία δεν έχει βρει ακόμα λύση στο πρόβλημα, αλλά πολλοί χρήστες βρήκαν μια άκρη που φαίνεται να λύνει  προσωρινά το πρόβλημα. Περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της εφαρμογής HTTP3 του Firefox έως ότου εκδοθεί η σωστή λύση. Firefox problems

Πώς να κάνετε τον Firefοx να φορτώνει ξανά webpages

  • Εκκινήστε τον Firefox και ένα νέο, κενό παράθυρο
  • Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε about:config και πατήστε Return
  • Στο configuration screen που εμφανίζεται, αναζητήστε network.http.http3.enabled
  • Αλλάξτε τη ρύθμιση σε false
  • Κλείστε και επανεκκινήστε τον Firefox
  • Ωστόσο, μια πιο απλή λύση είναι να μεταβείτε σε Safari, Chrome ή Microsoft Edge.

Τι είναι το Firefox

Ο Mozilla Firefox (ή απλά Firefox) είναι μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα περιήγησης, ελεύθερο και ανοικτού κώδικα του παγκόσμιου ιστού.  Προήλθε από το Application Suite της Mozilla και η ανάπτυξή του εξακολουθεί να γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό από το Ίδρυμα Mozilla, ενώ συνεισφέρουν και μεμονωμένοι χρήστες σε μικρότερο βαθμό.

Firefox problems

Στις λειτουργίες του Firefox περιλαμβάνονται ταχύτερη περιήγηση, προσθήκη επεκτάσεων, λιγότερη χρήση μνήμης σε σχέση με το Chrome,  πιο ισχυρή ιδιωτική περιήγηση, φραγή διαφημιστικών ιχνηλατών, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, προσαρμογή του προγράμματος περιήγησης,  συγχρονισμός μεταξύ συσκευών, καλύτεροι σελιδοδείκτες, αποκλεισμός fingerprinting,  μετάφραση ιστού  και λειτουργία «εικόνας εντός εικόνας» (picture in picture).  Περαιτέρω λειτουργίες ενεργοποιούνται μέσω πρόσθετων που αναπτύχθηκαν από τρίτους, αλλά και από την ίδια την Mozilla. Τα πιο δημοφιλή από τα πρόσθετα είναι το uBlock Origin που κάνει φραγή διαφημίσεων, το Privacy Badger, το HTTPS Everywhere, το Facebook Container  και το NoScript που απενεργοποιεί τα σενάρια JavaScript.

Για την απεικόνιση των ιστοσελίδων, ο Firefox χρησιμοποιεί την μηχανή διάταξης Gecko, η οποία εφαρμόζει τα περισσότερα από τα σημερινά πρότυπα του Παγκόσμιου Ιστού αλλά και επιπλέον πρότυπα που θα ισχύουν στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments