Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Μέσα στα όρια του προϋπολογισμού τα νέα μέτρα

Χρήστος Σταϊκούρας: Μέσα στα όρια του προϋπολογισμού τα νέα μέτρα
Χρήστος Σταϊκούρας: Μέσα στα όρια του προϋπολογισμού είναι τα νέα μέτρα στήριξης σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέσα στα όρια του προϋπολογισμού είναι τα νέα μέτρα στήριξης σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξή του στο Money Review σημείωσε πως η επέκταση των μέτρων στήριξης δεν θα αλλοιώνει την πρόβλεψη του προϋπολογισμού.

Χρήστος Σταϊκούρας: Για τα μέτρα στήριξης

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως : “Από τα 43,3 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί ως ενισχύσεις για την περίοδο 2020-22 λόγω της πανδημίας, τα 3,3 δισ. ευρώ αφορούν το 2022. Στα μέτρα που είχαμε ήδη εντάξει στον προϋπολογισμό, προσθέσαμε λόγω της Όμικρον τις εξής νέες παρεμβάσεις: α) παράταση της επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι τον Ιούνιο β) παράταση παγίων δαπανών μέχρι τον Ιούνιο γ) παράταση του προγράμματος ΣΥΝεργασία μέχρι τον Μάρτιο δ) πολύ στοχευμένα μέτρα για αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους συγκεκριμένων επιχειρήσεων που λειτουργούν με πολύ αυστηρούς περιορισμούς από την ελληνική πολιτεία. Αν δεν αλλάξουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης στο υγειονομικό επίπεδο για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα προσθέσουμε κάποιους επιπλέον κλάδους σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για εργαζόμενους”.

Χρήστος Σταϊκούρας: Για τις φοροελαφρύνσεις

Αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις ανέφερε πως : “Οι μειώσεις φόρων δεν απειλούνται διότι έχουν ήδη ενσωματωθεί στις εκτιμήσεις μας. Μειώνουμε την αύξηση των δαπανών με τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης – για παράδειγμα, δεν υπάρχουν νέες επιστρεπτέες ή «κούρεμα» ενοικίων – και αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα με την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας το 2022, που έχει ως βάση το 2021. Στο δεύτερο σκέλος, βοηθά και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που μειώνουν τη φοροδιαφυγή: έκλεισαν στα 52 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021 από 40 δισ. ευρώ το 2019”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments