Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγή: Δεν διαβάζουν τα μέλη την εφημερίδα, λέει ο Βερναρδάκης

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγή: Δεν διαβάζουν τα μέλη την εφημερίδα, λέει ο Βερναρδάκης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι οριστική η απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής

Την ελπίδα να μην είναι οριστική η απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «παλιά ιστορία» το οικονομικό σκέλος της εφημερίδας και παραδέχτηκε ότι δεν την αγοράζουν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Υπενθύμισε πως είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ότι υπήρχαν πολύ σοβαρά οικονομικά ζητήματα στην εφημερίδα, όταν είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ της «Αυγής» για 6 μήνες, όταν είχε ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προεδρία του κόμματος το 2008 και είχε επιχείρησε να βάλει μια άλλη λογική. «Μένω σε αυτό που έγραψε ο Άγγελος Τσέκερης, ο οποίος παίρνει μια πολύ γενναία ευθύνη με μεγάλη αξιοπρέπεια,. Έγραψε ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους γιατί η εφημερίδα δεν κατάφερε να βρει έναν δρόμο με μεγαλύτερη απήχηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Βερναρδάκης μίλησε για ένα ευρύτερο σοβαρό ζήτημα στην κυκλοφορία που αφορά όλον τον Τύπο, όλες τις εφημερίδες. «Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στο να έχεις ένα φύλλο πολύ πιο δυναμικό και ανταγωνιστικό, κάτι το οποίο δεν μπορείς να το έχεις σε περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας. Είναι μια εξίσωση, την οποία μπορεί να αποτιμήσει καλύτερα κάποιος που γνωρίζει όλα τα στοιχεία από μέσα. Είναι όμως ένα γεγονός, δεν υπάρχει αμφιβολία», υπογράμμισε.

«Επίσης και έντυπα του ίδιου χώρου, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών ή το Ντοκουμέντο, έχουν μια καλύτερη περπατησιά σε επίπεδο κυκλοφορίας. Άρα στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να γίνουν κάποια καλύτερα βήματα, αλλά πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το οικονομικό περιβάλλον», επισήμανε.

Ορθώς ζητάμε εκλογές

Αναφορικά με το αίτημα περί εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η απάντηση στην πανδημική κρίση είναι αλλαγή πολιτικής, όχι οι εκλογές από μόνες τους. «Το αίτημα για εκλογές έρχεται μέσα από μια παρατεταμένη αποτυχία όλων των κυβερνητικών επιλογών. Ορθώς ζητάει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ διότι υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια μέσα στην κοινωνία, έως και αγανάκτηση. Περιμένουμε να υπάρξει αλλαγή πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εκτίμησε, για να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εκφράσει μια κοινωνική δυσαρέσκεια, να της δώσει μια διέξοδο. «Αν το κάνει αυτό και το κάνει επαρκώς, θα είναι πρώτο κόμμα. Εάν δεν το κάνει, γιατί δεν είναι εύκολο και με τις αντιφάσεις που κουβαλάμε και εμείς, εκεί δεν θα είναι πρώτο κόμμα», δήλωσε, λέγοντας πάντως ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που κρίνεται κυρίως, αλλά η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια δυστοπία. Μια θεσμική υποτροπή, μια οικονομική χρεωκοπία των μικρομεσαίων, μια πανδημική κρίση που έχει φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιφάσεις που κουβαλάει από τη διακυβέρνησή του, κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Σιγά – σιγά θα δώσει τη διέξοδο», σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments