Αθλητισμός

ΕΠΟ Εθνική Ελλάδος: Έρχονται δύο φιλικά τον Μάρτιο

ΕΠΟ Εθνική Ελλάδος: Έρχονται δύο φιλικά τον Μάρτιο
ΕΠΟ Εθνική Ελλάδος: H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την διεξαγωγή φιλικών αγώνων με Ρουμανία και Μαυροβούνιο τον Μάρτιο.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ελλάδος, ενόψει της προετοιμασίας της ομάδος για το Nations League 2022. Τα ματς αυτά πρόκειται να γίνουν με αντιπάλους την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι και στο «Steaua Stadium» την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα στην Ποντργκόριτσα εκεί όπου θα φιλοξενηθεί στο «City Stadium» από την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει, σε φιλικούς αγώνες, η Εθνική Ομάδα τον προσεχή Μάρτιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Nations League 2022. Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί με την Ρουμανία την Παρασκευή 25 Μαρτίου στο Steaua Stadium του Βουκουρεστίου και με το Μαυροβούνιο την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο City Stadium της Ποντγκόριτσα.

Εναντίον της Ρουμανίας, η Εθνική θα παίξει για 37η φορά στην ιστορία της, με τον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα να διεξάγεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2016 στο Βουκουρέστι (7/9/2015, 0-0). Με το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα θα παίξει για 2η φορά μετά το φιλικό στις 24/3/2016 στο Καραϊσκάκη (2-1 / 54’ Τζαβέλλας, 63’ Καρέλης)».

Τέλος ο Φαν’τ Σχιπ από την Εθνική Ελλάδος

Ο Ολλανδός προπονητής ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τον «γαλανόλευκο» πάγκο, έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας σε αυτόν. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον πολύ χρόνο που χρειάστηκε η ΕΠΟ για να αποφασίσει.

Η ανάρτηση του Τζον Φαν’τ Σχιπ:

«Θέλω να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου team, μετά από 2,5 χρόνια να μη συνεχίσω στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο.

Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε τη διαδικασία της προπόνησης, το στιλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα. Σε αυτήν τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, πάντα όμως με το όραμά μας και με το πως θέλαμε να προοδεύσουμε ως ομάδα. Εγιναν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, με αποτέλεσμα να νιώσω πως ήταν η στιγμή για να προχωρήσω.

Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Ελληνες ποδοσφαιριστές για να αναπτυχθούν και να παίξουν. Αυτό χρειάζεται χρόνο και περισσότερους Ελληνες στη Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν με την εθνική ομάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments