Ελλάδα

Φθιώτιδα κορωνοϊός: Πέθανε 14χρονος λόγω Covid 19

Φθιώτιδα κορωνοϊός: Πέθανε 14χρονος λόγω Covid 19
Φθιώτιδα κορωνοϊός: Ο 14χρονος που νοσηλευόταν σε θεραπευτήριο της Αθήνας, έχασε την μάχη με την ζωή κόντρα στην πανδημία.

Ο κορωνοϊός έπληξε για ακόμα μία φορά την Φθιώτιδα, καθώς ένας 14χρονος έφυγε από την ζωή. Ο νεαρός έφτασε στο Νοσοκομείο Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για 14χρονο αγόρι ΑμεΑ, από περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, το οποίο νόσησε σοβαρά από την covid-19 και κατέληξε. Ο μικρός διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης (11/1) γύρω στις 11 το πρωί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μαζί με τους γονείς του που είναι ανεμβολίαστοι και επίσης νοσούν από τον ιό.

Βάρια νόσο Covid 19

Διαπιστώθηκε ότι νοσούσε βαριά από την επικίνδυνη ασθένεια και το ίδιο απόγευμα είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων. Δυστυχώς ο οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλη τη Φθιώτιδα.

Η Φθιώτιδα, που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα σε αυτό το 4ο ουσιαστικά κύμα με τη μετάλλαξη «Δέλτα» η οποία σάρωσε την περιοχή και δυστυχώς ανάμεσα στα δεκάδες θύματα ήταν και δύο 14χρονα παιδιά.

Συνεχίζεται η πίεση από την μετάλλαξη Δέλτα

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέρει πως η πίεση από την Δέλτα παραμένει υψηλή. «Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Δεν έχουμε δει το 50% – 50% (σ.σ σε Δέλτα και Όμικρον), ένα 10% είναι ένα Όμικρον. Μας κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Όμικρον δεν εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό» αν έφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «οι μονάδες μας είναι γεμάτες, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε γεμίσει 5 κλινικές, κι ακουμπάμε την 6η. Είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι». «Στην εντατική έχουμε μόνο περιστατικά Δέλτα, στις εντατικές είναι όλοι ανεμβολίαστοι» ξεκαθάρισε δε ο κ. Καπραβέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments