Διεθνή

Άντονι Φάουτσι-Κριστίν Γκράντυ: Η αγάπη τους νικάει τα πάντα – Ακόμα και την πανδημία

Άντονι Φάουτσι-Κριστίν Γκράντυ: Η αγάπη τους νικάει τα πάντα – Ακόμα και την πανδημία
Το μόνο που ήξερε ο Φάουτσι, ήταν πως είχε εντυπωσιαστεί από την γλωσσομαθή νοσοκόμα. Δύο μέρες μετά την κάλεσε στο γραφείο του. "Νόμιζα πως απολύομαι", είπε η Γκράντυ. Κάθε άλλο. Ο Δρ Φάουτσι την κάλεσε να βγουν έξω για δείπνο.

Για τον Dr. Anthony Fauci και την Dr. Christine Grady, η αγάπη μπορεί και κατακτάει τα πάντα.  Οι δυο τους, όντως κατέκτησαν τα πάντα. Και τα κατέκτησαν μαζί. Ποιο από όλα όσα κατάφεραν εκτιμούν οι ίδιοι πάνω και πέρα απ’ όλα; Μα φυσικά την αγάπη τους. Που μπορεί και κατακτάει τα πάντα…

Η πρώτη φορά, που είδαν ο ένας τον άλλον

Ήταν πίσω στο 1983. Η Κριστίν Γκράντυ ήταν εξειδικευμένη κλινική νοσοκόμα και θυμάται ακόμη το όνομα του ασθενούς, πάνω από το κρεβάτι του οποίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Τον έλεγαν Πέδρο και ήταν Βραζιλιάνος. Δεν μιλούσε λέξη αγγλικά. Της ζήτησε να τον βοηθήσει στην επικοινωνία του με τους γιατρούς του, καθώς εκείνη μιλάει τέλεια την Πορτογαλική γλώσσα. Ανάμεσά τους, ήταν ο Άντονι Φάουτσι.

“Ο Τόνι είπε στον ασθενή, ότι μπορεί να πάει στο σπίτι του και του έδωσε σαφείς οδηγίες, να προσέχει πολύ και να κρατάει το χτυπημένο πόδι του ψηλά. Εκείνος απάντησε στα Πορτογαλικά: “Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό. Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο για μήνες. Θα πάω στην παραλία και θα χορέψω το βράδυ”, θυμάται η Γκράντυ. “Σε κλάσματα δευτερολέπτου, αποφάσισα να πω στον Τόνυ: “Θα κάνει ακριβώς, ό,τι του είπατε.

“Με λίγα λόγια, μου είπε ψέμματα!”, παρενέβη γελώντας ο Φάουτσι.

Dr. Anthony Fauci and Wife Dr. Christine Grady on Coronavirus and Quarantine | InStyle

Κεραυνοβόλος έρωτας

Το μόνο που ήξερε ο Φάουτσι, ήταν πως είχε εντυπωσιαστεί από την γλωσσομαθή νοσοκόμα. Δύο μέρες μετά, την κάλεσε στο γραφείο του. “Νόμιζα πως απολύομαι”, είπε η Γκράντυ. Κάθε άλλο. Ο Δρ Φάουτσι την κάλεσε να βγουν έξω για δείπνο. Σχεδόν έπεσε από την καρέκλα, θυμάται ο Φάουτσι. Είπε, εντάξει, ας βγούμε.

Πολύ πριν ο Φάουτσι γίνει διεθνώς γνωστός, ως ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, την εποχή του κορωνοϊού, η Γκράντυ είχε διακρίνει κάτι σε εκείνον. Η υψηλή του θέση στην ιεραρχία του νοσοκομείου, ήδη από τότε, τον έκανε να φαντάζει τρομακτικός στο προσωπικό. Όμως εκείνη είδε πίσω από αυτό. “Δεν ήσουν τόσο τρομακτικός, όσο σε παρουσίαζε το προσωπικό προς τα έξω. Όλοι σε φοβόντουσαν και εγώ μόλις σε πρωτοείδα σκέφτηκα: Μα για ποιο πράγμα μιλάνε; Είναι νέος και όμορφος και δεν δείχνει καθόλου τρομακτικός”.

Για τον Φάουτσι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας… Εκείνη ήταν έξυπνη, όμορφη, μιλούσε πολλές γλώσσες και είχε τόσο ωραία συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς. Αμέσως σκέφτηκα: Πρέπει να βγω μαζί της”.

35 χρόνια μετά ο Dr. Fauci και η Dr. Grady (η ίδια συνέχισε τις σπουδές της και πήρε ντοκτορά στην Βιοηθική), είναι παντρεμένοι και έχουν  τρεις κόρες. Αποτελούν δε, ένα πανίσχυρο ιατρικό δίδυμο στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Dr. Christine Grady Is Researching America's Ethical Response to COVID-19

Δεν είναι η πρώτη κρίση, που οι δύο επιστήμονες αντιμετωπίζουν μαζί. Το ζευγάρι είχε συνεργαστεί και την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του AIDS. Ο Άντονι Φάουτσι ήταν τότε επικεφαλής της έρευνας στο NIAID και συχνά προσκαλούσε ακτιβιστές στο τραπέζι επιστημονικών και ιατρικών συζητήσεων.

Η Κριστίνα Γκράντυ υπηρετούσε στην επιτροπή HIV/AIDS του προέδρου Reagan’s HIV/AIDS. Τότε έγραψε και το βιβλίο της The Search for an AIDS Vaccine (Η έρευνα για ένα εμβόλιο κατά του AIDS).

Η ουσία της μεταξύ τους χημείας είναι ουσία καρδιάς. Η πρώτη του εντύπωση για τη σύζυγό του, που αφορούσε στους υπέροχους τρόπους της, απέναντι στους ασθενείς, είναι μία αξία που μοιράζεται και ο ίδιος.  Πίστευε ανέκαθεν, πως μία ανθρώπινη προσέγγιση είναι απαραίτητη, όταν έχει να κάνεις με ασθενείς. Πρέπει να συνδυάζεις κοινωνικές, ηθικές και προσωπικές παραμέτρους με την κρύα, καθαρή επιστήμη, επισημαίνει. For Dr. Anthony Fauci and Dr. Christine Grady, Love Conquers All | Vogue

Κρις και Τόνι 

Την αποκαλεί Κρις, τον αποκαλεί Τόνι. Μαζί ανήλθαν στην ιατρική κοινότητα, ενώ παράλληλα μεγάλωναν τις τρεις ενήλικες σήμερα κόρες τους, Μέγκαν, Άλισον και Τζέννιφερ.

“Θυμάσαι πώς ένιωσες όταν έγινες πρώτη φορά μπαμπάς;”, ρώτησε η Κρις τον σύζυγό της, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξής τους στο NPR . Ήμουν φοβισμένος”, απάντησε ο Φάουτσι. Ήμουν εκείνος ο αξιοσέβαστος γιατρός. Μπορώ να φροντίζω όποιον ενήλικα θέλετε. Αλλά δεν ξέρω πώς να φροντίσω ένα μωρό. Who is Dr. Anthony Fauci's wife Christine Grady?

Οι δυο τους εργάζονται πολύ. Ο Φάουτσι είναι γνωστό ότι εργάζεται 16 ώρες την ημέρα. Είναι επίσης έμπειρος δρομέας. Έτρεχε 7 μίλια κάθε μεσημέρι, συνήθεια που έχει αναπροσαρμόσει σε βάδην και δυναμικούς περιπάτους παρέα με τη σύζυγό του.

“Η Christine και εγώ περπατάμε 3,5 μίλια κάθε μέρα. Παλιά έτρεχα, αλλά δεν τρέχω τόσο πολύ πια, γιατί στο τέλος κάθε κούρσας διάφορα μέρη του κορμιού μου, πονούν πολύ”, είχε πει ο ίδιος στο The Guardian. This Thanksgiving, the Faucis on Family and Gratitude – StoryCorps

“Το περπάτημα με ένταση είναι τόσο απολαυστικό και χαλαρωτικό και ανυπομονούμε για αυτό κάθε μέρα. Πρέπει να παραδεχτώ, πως η Κρις προπορεύεται πάντα. Είναι πάντα μπροστά από μένα. Γιατί είναι ταχύτερη και σε καλύτερη φόρμα”, λέει αναφερόμενος με έκδηλη υπερηφάνεια στην αγάπη της ζωής του.

“Προσπαθώ να τον πείσω να ξεκουράζεται, να πίνει νερό, να τρέφεται σωστά, να κοιμάται καλά και να είναι εκλεκτικός και επιλεκτικός για εκείνα με τα οποία συμφωνεί και εκείνα στα οποία λέει όχι”, είπε η Γκράντυ στο CNBC.

“Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, προσπαθούμε να περπατάμε ανελλιπώς κάθε μέρα, ακόμη και εάν είναι αργά το απόγευμα. Είναι καλό για την ψυχική και τη σωματική υγεία”, παραδέχτηκε η Γκράντυ στο InStyle. “Εκείνος εργάζεται περισσότερο από εμένα. Εγώ εργάζομαι από το σπίτι και αυτό δημιουργεί μία κατάσταση χωρίς όρια. Ανεξέλεγκτη.  Ξυπνάω κάθε πρωί και το πρώτο πράγμα, που κάνω είναι να ανοίξω τον υπολογιστή. Εργάζομαι εκεί μέχρι τη νύχτα. Δευτέρες και Σάββατα, δεν έχουν καμία διαφορά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, ούτε ανάμεσα στις ώρες από 10 το πρωί, έως 10 το βράδυ. Fauci' review: Documentary profiles face of COVID response - Los Angeles Times

Έχουμε ο ένας τον άλλον…

Όταν ο Φάουτσι βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αυτό ανέτρεψε κάποιες ισορροπίες και στρέσαρε αρκετά την οικογένειά του. Στοχοποιήθηκε ο ίδιος και κατ’ επέκταση ακόμα και οι τρεις κόρες τους. “Το να γίνομαι στόχος με ενοχλεί λιγότερο, από το να σχολιάζουν και να απειλούν τη γυναίκα και τα παιδιά μου, είπε μιλώντας στην εκπομπή  60 Minutes.

Το ζευγάρι παραμένει δεμένο και αλληλοϋποστηριζόμενο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Η Γκράντυ του έκανε πάρτι έκπληξη για τα 50, τα 60, τα 70 και  προσφάτως για τα 80α γενέθλιά του. Και δεν πτοήθηκε  από τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

Καθώς “συνωμοτούσε” με την ομάδα του και τους σωματοφύλακές του, ώστε να τον επιστρέψουν στο σπίτι στις 17:30, ο Φάουτσι βρήκε εκεί μία virtual λόγω πανδημίας, αλλά και πολύ μεγάλη συγκέντρωση φίλων τους, από όλον τον κόσμο. Είχαν συνδεθεί, για να του ευχηθούν ακριβώς εκείνη την ώρα.

“Είναι ιδιοφυής ο τρόπος που με ξεγελάει”, λέει γελώντας ο Φάουτσι. “Και δεν είναι εύκολο να με ξεγελάσει κάποιος.

Τα βράδια στο σπίτι, συχνά απολαμβάνουν κρασί και σπαγγέτι. “Είναι πολύ καλός στο  να ετοιμάζει μακαρόνια με λουκάνικα. Σε μία κοινή συνέντευξή τους στο CBS το 2015, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους, πάνω από τον πάγκο της κουζίνας, με τον Φάουτσι να λέει “Salud” και να την κοιτάει στα μάτια.

“Ειλικρινά εκείνο για το οποίο είμαι περισσότερο ευγνώμων στη ζωή μου, είσαι εσύ”, λέει ο Τόνι στην Κρις σε μία συνέντευξή τους στο NPR, την Ημέρα των Ευχαριστιών”

“Έχουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό σίγουρα”, απάντησε η Grady, χαμογελώντας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments