Ελλάδα

Χάπι κορωνοϊού: Ανοίγει πλατφόρμα για τα αντιικά – Πότε και πώς θα χορηγούνται

Χάπι κορωνοϊού: Ανοίγει πλατφόρμα για τα αντιικά – Πότε και πώς θα χορηγούνται
Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Ζήτημα λίγου χρόνου είναι πια, να ξεκινήσει την λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών, προκειμένου να χορηγούν τη νέα θεραπεία με τα αντιικά φάρμακα σε ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι  ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σημειώνεται ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση και έως ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

Πότε ακριβώς θα χορηγείται η θεραπεία με τα αντιικά φάρμακα , που ήρθαν και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τη διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου , της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο ΑΠΕ όπου ανέφερε πως έχουμε παραλάβει ήδη 5.700 θεραπείες των αντιικών χαπιών της Merck και τον επόμενο μήνα αναμένονται άλλες 25.000.

Μίνα Γκάγκα: Παραλάβαμε 5.700 αντιικά χάπια

H Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέτευξής της, νωρίτερα, πως  η Ελλάδα παρέλαβε ήδη,  5.700 θεραπείες της μολνουπιραβίρης, φαρμακευτικής ουσίας,  για την covid-19.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε  ότι ήδη έχει ετοιμαστεί η πλατφόρμα για την χορήγηση των αντιικών χαπιών, όπως είχε εξαγγελθεί στην ενημέρωση της προηγούμενης Πέμπτης.

Ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα, θα παραληφθούν άλλες 25.000 θεραπείες. Η θεραπεία έχει λάβει ήδη άδεια επείγουσας χρήσης από τον FDA. Στη χώρα μας, ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments