Οδηγός

Φορολογικές δηλώσεις πότε ξεκινούν: Νωρίτερα φέτος η υποβολής τους

Φορολογικές δηλώσεις πότε ξεκινούν: Νωρίτερα φέτος η υποβολής τους
Φορολογικές δηλώσεις πότε ξεκινούν: Τον χρόνο υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα φέτος το σύστημα θα είναι ανοιχτό πιο νωρίς από ποτέ.

Τον χρόνο υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα φέτος το σύστημα θα είναι ανοιχτό πιο νωρίς από ποτέ. Σε συνέντευξή του στο Taxheaven ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον αρμόδιο υφυπουργό τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Φορολογικές δηλώσεις πότε ξεκινούν: Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε «έτσι ώστε όχι μόνο εσωτερικά η ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να ανοίξει το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις από τον Μάρτιο αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς (ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών) πολύ γρήγορα να ενσωματώσουν τα στοιχεία έτσι ώστε να διευκολύνουν το έργο των λογιστών και παράλληλα οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τις διευκολύνσεις στις δόσεις των τελευταίων ετών». Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως «το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις.». Ο υπουργός προβληματίζεται, ωστόσο, γιατί η Ελλάδα παραμένει να είναι μια από τις χώρες με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Επιπλέον αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι για στήριξη πολιτών έχουν δοθεί 43,3 δισ. πόροι, που αντιστοιχεί στο ¼ του ΑΕΠ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο πακέτο παγκοσμίως. Όμως, αυτό είναι πια στο έλλειμμά μας που μετακυλείται στο χρέος της χώρας, το οποίο είναι το 2ο με 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments