Οικονομία

Fitch Ελλάδα: Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές

Fitch Ελλάδα: Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Fitch Ελλάδα: Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch από σταθερές σε θετικές, επιβεβαιώνοντας έτσι το αξιόχρεο της BB.

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch από σταθερές σε θετικές, επιβεβαιώνοντας έτσι το αξιόχρεο της BB. Ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση προήρθε από την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που θα στηρίξουν μία ταχύτερη από το αναμενόμενο μείωση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, κάνει λόγο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει ουσιαστική πρόοδο στη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τους.

Fitch Ελλάδα: Τι αναφέρουν για το αξιόχρεο

Ο Fitch εκτιμά ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε το 2021 κατά 8,3%, πολύ περισσότερο από την πρόβλεψη για αύξηση 4,3% που είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο. Για το 2022 αναμένει να συνεχισθεί η ανάκαμψη, καθώς η χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιταχυνθεί, με την οικονομία να αναπτύσσεται περαιτέρω 4,1%, ενώ αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης προβλέπει και για το 2023.

Ο συνδυασμός της ισχυρότερης από το αναμενόμενο ανάπτυξης και της μείωσης στο δημοσιονομικό έλλειμμα, με αιχμή τη σημαντική μείωση της σχετικής με την πανδημία στήριξης, θα οδηγήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό στο ΑΕΠ. Ο Fitch εκτιμά ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί στο 198,4% το 2021 από 206,3% το 2020, ενώ προβλέπει ότι θα μειωθεί περαιτέρω στο 190,3% φέτος και στο 185,3% στο τέλος του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments