Διεθνή

Kυβέρνηση Τζόνσον: Βρετανικά δημοσιεύματα μιλούν για «πάγωμα» χρηματοδότησης του BBC

Kυβέρνηση Τζόνσον: Βρετανικά δημοσιεύματα μιλούν για «πάγωμα» χρηματοδότησης του BBC
Kυβέρνηση Τζόνσον: Το μέλλον του τηλεοπτικού δικτύου είναι ένα μόνιμο θέμα πολιτικού διαλόγου με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού πιο πρόσφατα να προτείνει την επανεξέταση της χρηματοδότησής του.

Η Kυβέρνηση Τζόνσον θα διακόψει τη χρηματοδότηση του BBC επιβάλλοντας ένα διετές «πάγωμα» στο τέλος αδείας που καταβάλλουν οι πολίτες για να παρακολουθούν το δίκτυο, αναφέρει δημοσίευμα της Mail on Sunday.

Το μέλλον του τηλεοπτικού δικτύου είναι ένα ζήτημα που γίνεται μονίμως αντικείμενο πολιτικού διαλόγου με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να θίγει ξανά την επανεξέταση της χρηματοδότησής  του βρετανικού μέσου ενημέρωσης. Kυβέρνηση Τζόνσον

Kυβέρνηση Τζόνσον: Πως θα αντιδράσει το κανάλι της Βρετανίας

Με δείγματα δεδομένων δείχνει ότι το ποσοστό πληθωρισμού αναμένεται τον Απρίλιο να φθάσει σε ιστορικό 30ετίας τουλάχιστον 6% , το πάγωμα του τέλους αδείας που σήμερα ανέρχεται σε 190 ευρώ, θα είναι ένα ελαφρυντικό για τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν ραγδαία αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Θα είναι όμως και ένα βαρύ πλήγμα για τα οικονομικά του καναλιού καθώς επιχειρεί να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στα ειδησεογραφικά δίκτυα που χρηματοδοτούνται από τον ιδιωτικό τομέα και σε πλατφόρμες όπως παράδειγμα το Netflix, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τις συνδρομές των καταναλωτών.

Tι συμβαίνει με τον Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μια από τις πιο επικίνδυνες πολιτικά στιγμές της πρωθυπουργίας του, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται υπό έντονη κατακραυγή για τη συμμετοχή του σε μια σειρά από πάρτι στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στρίτ που διοργανώθηκαν εν μέσω αυστηρού lockdown.

Ο πρωθυπουργός αρχικά απέφυγε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση στις 20 Μαΐου του 2020, αφού ένα email «βόμβα» που διέρρευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παρείχε στοιχεία ότι πάνω από 100 μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ κλήθηκαν να παρευρεθούν στο πάρτι και να «φέρουν το δικό τους ποτό». Kυβέρνηση Τζόνσον

Η Ντάουνινγκ Στριτ Νο 10 επιχείρησε να «πετάξει το μπαλάκι» στην έρευνα του Whitehall με επικεφαλής τη Σου Γκρέι για τα περιστατικά παραβίασης των κανόνων – αλλά η οργή αυξήθηκε περισσότερο, κυρίως μεταξύ των βουλευτών των Τόρις και των εφημερίδων που παραδοσιακά στηρίζουν τους Συντηρητικούς.

Τελικά, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών ερωτήσεων στον Πρωθυπουργό στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι της Τετάρτης, ο  Μπόρις Τζόνσον όντως αναφέρθηκε στο θέμα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε παρευρεθεί στο πάρτι στον κήπο για περίπου 25 λεπτά με σκοπό να ευχαριστήσει το προσωπικό του για τις προσπάθειές του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ισχυριζόμενος, κάτι μάλλον «τραβηγμένο»: «Πίστευα ότι επρόκειτο για μια εκδήλωση εργασίας».

Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη, εξέφρασε κατανόηση για τη δημόσια οργή αφού η πλειοψηφία των πολιτών χρειάστηκε να κάνει θυσίες προς όφελος της δημόσιας υγείας και παρακάλεσε τους επικριτές του να περιμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας της κυρίας Γκρέι πριν τον κρίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments