Πολιτική

ΝΔ: Ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό

ΝΔ: Ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό
Πηγές της Νέα Δημοκρατίας σχολιάζουν τόσο την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Documento

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό…» σχολίασαν πηγές της ΝΔ.

Πλήρης κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη

«Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ ότι «επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων – ένας από αυτούς μάλιστα και δημοσιογράφος – οι οποίοι επώνυμα καταθέτουν τα πραγματικά γεγονότα και την πιστή τήρηση των μέτρων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και ότι  ο αστυνομικός που επέβαλε πρόστιμο χωρίς να έχει προηγηθεί παράβαση, όταν ρωτήθηκε αν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, δήλωσε : “Ναι, έχουμε εντολή να κόψουμε πρόστιμο”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε απλά είτε για υπέρβαση καθήκοντος είτε ακόμη και για απόπειρα φτηνής προβοκάτσιας απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ». Όμως, σημειώνει, «σήμερα έχουμε άλλη μια ένδειξη παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφοράς από τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον βουλευτή της Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρωί στο διαδίκτυο υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ, για να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα κόντρα στις μαρτυρίες εργαζομένων και θαμώνων, χωρίς όμως να εξηγεί πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «αντί λοιπόν να κάνουν τον τιμητή όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό με κορωνογλέντια και μοτοκρός την ώρα της καραντίνας, καλό είναι να απαντήσουν – και μάλιστα ο ίδιος ο κος Θεοδωρικάκος – σε πολύ πιο σοβαρά ερωτήματα». Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει δύο ερωτήματα: «Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας; Έχουν πρόσβαση οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;».

Σχολιάζει καταληκτικά πως «την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς».

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Κώστα Βαξεβάνη

Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι, αναφέρει στο άρθρο του, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας, αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα Documento, με αφορμή τη δικαστική δίωξη που ασκήθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη, για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο, στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι, αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς.  svg%3E

Τσίπρας: Διώκεται η ερευνητική δημοσιογραφία – Η διαφθορά είναι σήμερα προστατευόμενο είδος

Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι.

Η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, η πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης.

Αντιθέτως είναι σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και στο κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο. svg%3E

Αλέξης Τσίπρας: Μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας να διώκεται η δημοσιογραφία, που ερευνά αντί να προσκυνά

Από την άποψη αυτή η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν.

Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για όλους μας.

Ήρθε όμως η ώρα, πιστεύω, για τους τίτλους τέλους. Και για μια νέα προοδευτική αρχή.

Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments