Ελλάδα

ΑΠΘ: Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Κτίριο Διοίκησης

ΑΠΘ: Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Κτίριο Διοίκησης
ΑΠΘ: Επίθεση στο φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης της Πρυτανείας φέρεται να διέπραξαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές.

Επίθεση στο φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ  φέρεται να διέπραξαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές. Ομάδα ατόμων που είχε πάρει μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από το Δικαστικό Μέγαρο όταν έφτασε στην πρυτανεία του ΑΠΘ έσπασε την τζαμαρία του δώματος της υπηρεσίας ασφάλειας που βρίσκεται στο ισόγειο. Στη συνέχεια  έφυγαν  από το σημείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κράτους και υπέρ των συλληφθέντων για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thestival από το σημείο:

Αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι 15 φοιτητές που συνελήφθησαν για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε, χθες το πρωί, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως. H  εισαγγελέας πρωτοδικών είχε ασκήσει εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments