Οδηγός

ΟΑΕΔ πληρωμές: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 58.200 δικαιούχοι

ΟΑΕΔ πληρωμές: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 58.200 δικαιούχοι
ΟΑΕΔ πληρωμές: Νέες πληρωμές ξεκινούν από σήμερα έως την Παρασκευή ανάμεσά τους και για επιδόματα και παροχές του ΟΑΕΔ.

Νέες πληρωμές ξεκινούν από σήμερα έως την Παρασκευή ανάμεσά τους και για επιδόματα και παροχές του ΟΑΕΔ. Θα καταβληθούν χρήματα για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, άδεια μητρότητας κ.α.

ΟΑΕΔ πληρωμές: Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν

  • 20 εκατ. ευρώ σε 52.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων 18 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 600.000 ευρώ σε 700 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Ποιες άλλες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν

  • 19,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 580 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • 13,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 22.976 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα
  • 32.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 40 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

ATM

Επίδομα μητρότητας: Ψηφιακά πλέον οι αιτήσεις

Σε λειτουργία έχει τεθεί το ψηφιακό επίδομα μητρότητας. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που καταργεί την υποχρέωση των εγκύων ασφαλισμένων να προσέρχονται 2 με 3 φορές στα τοπικά υποκαταστήματα για να υποβάλλουν μια σειρά από δικαιολογητικά για την λήψη του επιδόματος.

Η εφαρμογή της νέας διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας – λοχείας) θα καλύψει σε πρώτη φάση το 95% των δικαιούχων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ και τους εργοδότες αυτών. Το υπόλοιπο 5% που αφορά σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, θα εξυπηρετείται από τις Τοπικές Διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, μέχρι να ενταχθούν και αυτοί στη Β’ φάση εντός του 2022.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το επίδομα μητρότητας αντλούνται αυτόματα μέσω της διασύνδεσης του e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.. Με τον τρόπο αυτό καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο απονέμονται 50.000 επιδόματα μητρότητας που απαιτούσαν την φυσική προσέλευση των ασφαλισμένων 2 με 3 φορές στα τοπικά υποκαταστήματα. Η φυσική επίσκεψη στα υποκαταστήματα θα καταργηθεί πλήρως από τις 07/01/2022 μειώνοντας παράλληλα τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων του Οργανισμού στα υποκαταστήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments