Ελλάδα

Επεισόδια τώρα στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια τώρα στην ΑΣΟΕΕ
Ομάδα ατόμων έχει βάλει φωτιά σε κάδους και πετά μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Πατησίων, εκτοξεύοντας μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών.

Τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία αναμένεται να μπει στα ιδρύματα σε τέσσερις μήνες. Επιπλέον, ζητούν την απομάκρυνση του Πρύτανη, μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, που κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία.

Νωρίτερα φοιτητές, μέλη του φοιτητικού συλλόγου προχώρησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία της σχολής με απαίτηση να μιλήσουν στις πρυτανικές αρχές.

Λίγο αργότερα, οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν σε έκτακτη ανακοίνωση με μοναδικό αποδέκτη τους φοιτητές του Πανεπιστημίου στην οποία αναφέρει ότι: «Οι Πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι στη διάθεση των φοιτητών του Πανεπιστημίου για έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα» και επισημαίνει πως: «Ο διάλογος αυτός για να είναι ουσιαστικός προτείνεται να διεξαχθεί με ολιγομελή επιτροπή που θα οριστεί από τους εκπροσώπους των φοιτητών κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας λόγω της πανδημίας».

Ξυλοδαρμός καθηγητή

Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε αμφιθέατρο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εν ώρα μαθήματος και επιτέθηκε σε καθηγητή. Περίπου πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν, διέκοψαν και χτύπησαν καθηγητή που δίδασκε στο αμφιθέατρο το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα υποστήριξε στους αστυνομικούς πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Όπως έγινε γνωστό ο καθηγητής, σε λίγους μήνες πρόκειται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments