Ελλάδα

Γρηγόρης Δημητριάδης: Με φροντίδα του άλλαξε μορφή το Δημοτικό σχολείο Κοσμίου στην Κομοτηνή

Γρηγόρης Δημητριάδης: Με φροντίδα του άλλαξε μορφή το Δημοτικό σχολείο Κοσμίου στην Κομοτηνή
Εικόνες ντροπής επικρατούσαν στο σχολείο και οι οποίες εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και δασκάλων

Ένα e-mail και η βούληση του πρωθυπουργικού γραφείου, ήταν όλα όσα χρειάστηκαν προκειμένου να δωθεί λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στο Κόσμιο Κομοτηνής και τα περίπου 100 παιδιά που φοιτούν σε αυτό.

Όπως αναφέρει το τοπικό site fonirodopis.gr, την παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου προκάλεσε η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κοσμίου για τις εικόνες ντροπής που επικρατούσαν στο σχολείο και οι οποίες εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και δασκάλων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ίδιο site, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε. 

Μάλιστα, το e-mail εστάλη αρχικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας με το οποίο ζητούνταν η προσοχή για την ταλαιπωρία που υφίστανται τα 100 παιδιά του σχολείου που καλούνται σ’ ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον να μάθουν πώς να είναι άνθρωποι και ταυτόχρονα σύγχρονοι Έλληνες πολίτες.

Ο χώρος του σχολείου αλλά και οι αίθουσες διδασκαλίας μέσα στις οποίες οι μικροί μαθητές πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα για την κατάκτηση της γνώσης, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται και αποκτούν Παιδεία και κοινωνική συνείδηση, δεν πληρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Έτσι, στο εν λόγω μήνυμα γινόταν έκκληση ώστε η Πολιτεία να αναζητήσει άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Η αποκατάσταση

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στο Πρωθυπουργικό γραφείο η παραπάνω παράκληση και έτσι με τη φροντίδα του γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι μέσω της ενθάρρυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ακολούθησε η άμεση υλοποίηση της δράσης.

Συγκεκριμένα, το πρωθυπουργικό γραφείο ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολικό κτίριο, την κατάσταση του οποίου είχαν αναδείξει κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέλη των τοπικών αρχών. 

Για την πορεία των εργασιών ενημερωνόταν επισταμένα το Μαξίμου και η Προεδρία της Δημοκρατίας και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments