Ελλάδα

Αρκάς σήμερα: Η «στραβωμένη» καλημέρα από τη Ρόζα

Αρκάς σήμερα: Η «στραβωμένη» καλημέρα από τη Ρόζα
Αρκάς σήμερα: Ο γνωστός σκιτσογράφος επέλεξε να πει μία διαφορετική "Καλημέρα" βάζοντας την Ρόζα να μιλάει για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Ο Αρκάς σήμερα με ένα άκρως χιουμοριστικό σκίτσο λέει μία διαφορετική «καλημέρα». Πρωταγωνίστρια η Ρόζα, η οποία δεν ξυπνά και τόσο κεφάτη. Μάλιστα, «διαμαρτύρεται» για την… αφαίρεση από την ημέρα του δικαιώματος «αυτοπροσδιορισμού».

Δείτε το σκίτσο

Αρκάς σήμερα: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Αρκάς σήμερα

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments