Διεθνή

Πώς η Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη βασιλική οικογένεια

Πώς η Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη βασιλική οικογένεια
Έντεκα χρόνια μετά την ένταξή της στη βασιλική οικογένεια, η Κέιτ Μίντλετον αναδείχθηκε σε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της

Η Κέιτ Μίντλετον δε βιάστηκε. Αν και ο βασιλικός γάμος της το 2011 συνοδεύτηκε από έντονο προσκήνιο, η ίδια πέρασε το πρώτο διάστημα της βασιλικής της ζωής στο Νόρφολκ, ενώ ο σύζυγός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, υπηρετούσε ως πιλότος.

Στις επίσημες εμφανίσεις της σπάνια μιλούσε δημόσια και οι συνεντεύξεις της ήταν μετρημένες. “Γιατί η Κέιτ Μίντλετον είναι τόσο σιωπηλή;” Ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος το 2015. Τα ταμπλόιντ ήταν λιγότερο ευγενικά… Όμως όπως λέει και η παροιμία, αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Σχεδόν 11 χρόνια μετά την ένταξή της στη βασιλική οικογένεια, η Μίντλετον αναδείχθηκε σε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της. Απολαμβάνει σταθερά θετικά ποσοστά δημοτικότητας και η φήμη της παρέμεινε αλώβητη παρά τα πολλά σκάνδαλα της οικογένειας.

Προσφορά στα παιδιά

Μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ μπαίνουν μπροστά σε πρωτοβουλίες της βασιλικής οικογένειας για την κλιματική αλλαγή ή ζητήματα ψυχικής υγείας. Ήδη έχει βάλει τη σφραγίδα της και σε προσωπικά έργα της όπως η κέντρου παιδικής ηλικίας, το οποίο εστιάζει στην ευημερία των παιδιών. Στο Twitter, το ζευγάρι μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει τη δούκισσα να δουλεύει επί μία δεκαετία με μικρά παιδιά. «Ήθελε να μάθει. Υπήρχαν πολλές επισκέψεις κάτω από το ραντάρ και είδε ιδιωτικά ανθρώπους για να τη βοηθήσουν να καταλάβει τα ζητήματα στα οποία ήθελε να βάλει το όνομά της», είπε στην Daily Mail η πρώην γραμματέας της, Ρεμπέκα Πρίσλεϊ. «Αυτές ήταν ισόβιες αποφάσεις που έπαιρνε. Ήθελε να έχει αξιοπιστία όταν μιλούσε». Προηγουμένως, κυκλοφόρησε το λεύκωμα Hold Still, μια συλλογή από φωτογραφίες τραβηγμένες την περίοδο της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναγνώριση από τη Βασίλισσα

Το 2019, η Βασίλισσα απένειμε τη διάκριση του Μεγάλου Σταυρού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (GCVO) στη νύφη της – ένδειξη αναγνώρισης του έργου της Δούκισσας. Στις 9 Ιανουαρίου, η Δούκισσα έκλεισε τα 40. Έχει επίσημα περάσει πάνω από μια δεκαετία στη βασιλική οικογένεια. Αν και είναι πρόωρο να γίνει αποτίμηση του έργου της δεν είναι πολύ νωρίς για να αντιληφθεί κάποιος το στίγμα της.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ

«Η Catherine κατάλαβε πρώτη ότι και οι τρεις μας εργαζόμασταν για την ψυχική υγεία, ο καθένας στον τομέα του», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε ομιλία του για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σχετικά με το ίδρυμα, που τότε διοικούσαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο Πρίγκιπας Χάρι. «Είχε δει ότι στον πυρήνα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες, όπως ο εθισμός και η διάλυση της οικογένειας, βρίσκονταν ανεπίλυτα ζητήματα ψυχικής υγείας της παιδικής ηλικίας».

Παρότι η βασιλική οικογένεια είχε ασχοληθεί με θέματα ταμπού στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η πριγκίπισσα Νταϊάνα με το AIDS, η ψυχική υγεία δεν ήταν ένα από αυτά.

Το μειονέκτημα που έγινε ατού

Επιπλέον προσόν, είναι και η “κανονικότητα” της. Σε αντίθεση με τους περισσότερους πρώην βασιλικούς συζύγους, η Δούκισσα προερχόταν από μη αριστοκρατικό υπόβαθρο. Αν και αυτό είχε προκάλεσε αιχμηρά σχόλια κατά τη διάρκεια του φλερτ της της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ -η οικογένειά της αποκαλούνταν δημόσια «Μίντλετον της μεσαίας τάξης» – τώρα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ατού της, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν μαζί της. Φοράει Zara σε επίσημους αρραβώνες. Την έχουμε δει να παίρνει τα παιδιά από το σχολείο, ή να ψωνίζει. Φωτογραφίζει τα γενέθλια των παιδιών της φορώντας ποδοσφαιρικές φανέλες και μπλουζάκια παραλλαγής και στη συνέχεια μοιράζεται τις φωτογραφίες  με εκατομμύρια ακολούθους της. Δεν έπαψε να κάνει “κανονικά” πράγματα, έμεινε, κατά κάποιον τρόπο, σαν εμάς. «Η Δούκισσα έχει την επίγνωση του πώς είναι να κατάγεσαι από μια προσγειωμένη οικογένεια», είπε στο People ο πρώην γραμματέας του ζευγαριού, Jamie Lowther-Pinkerton.

Πολλοί αμφισβητούν το ρόλο της μοναρχίας στον 21ο αιώνα. Όσοι γεννιούνται σε αυτήν απολαμβάνουν στέμματα και κάστρα που κληρονόμησαν. Η Κέιτ αντιπροσωπεύει την άπιαστη φαντασίωση και μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει τη μοναρχία να παραμείνει ζωντανή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουνιάδα της, η Δούκισσα του Σάσεξ, θα ήταν ένα παρόμοιο ατού για τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο αποσύρθηκε το 2020.

Αθόρυβη προετοιμασία

Πρόσφατα μάλιστα το ζευγάρι μετονόμασε το προφίλ του λογαριασμού του στο Instagram από το “Παλάτι του Κένσινγκτον” στο πιο άμεσο “Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ “.

Το να παντρευτείς —και να παραμείνεις— στη βρετανική μοναρχία, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι εύκολο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Δούκισσα της Υόρκης Σάρα, πήραν διαζύγιο από τους συζύγους τους. Η Δούκισσα του Σάσεξ και ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να φύγουν. Ωστόσο, η Κέιτ συνεχίζει. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το ζευγάρι μοιράστηκε ένα κλιπ με τη Δούκισσα να παίζει πιάνο στο πλευρό του μουσικού Τομ Γουόκερ. Έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι το παρακολούθησαν μόνο στο Instagram. Φαίνεται πως έκανε εξάσκηση αθόρυβα για πολύ καιρό, όσο αθόρυβα γίνεται και η προετοιμασία της για τα βασιλικά της καθήκοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments