Αθλητισμός

Νορντίν Άμπραμπατ: Στην λίστα της Αλ Αχλί

Νορντίν Άμπραμπατ: Στην λίστα της Αλ Αχλί
Νορντίν Άμπραμπατ: Στο στόχαστρο της αιγυπτιακής Αλ Αχλί έχει μπει ο παίκτης της ΑΕΚ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Νορντίν Άμραμπατ βρίσκεται στο στόχαστρο της Αλ Αχλί, σύμφωνα με τα όσα λέγονται από τα ΜΜΕ στη Σαουδική Αραβία. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νορντίν Άμραμπατ της ΑΕΚ είναι μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση που η Αλ Αχλί δεν μπορέσει να αποκτήσει τον Κολομβιανό εξτρέμ, Βαλόγιες από την Ταγιέρες.

Πάντως, η Αλ Χιλάλ έχει κι άλλους παίκτες στο “στόχαστρο” της (τον Ταμπάτα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Μαρίνιο της Σάντος), στην περίπτωση που δεν προχωρήσει την περίπτωση του Βαλόγιες. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Άμραμπατ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, με τη φανέλα της Αλ Νασρ.

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ο Νουρεντίν «Νορντίν» Αμραμπάτ είναι Μαροκινός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος για την Α.Ε.Κ.. Ο Αμραμπάτ έπαιξε για την Εθνική Ολλανδίας K21 και κλήθηκε μια φορά στην Εθνική Ολλανδίας ανδρών. Την 1η Οκτωβρίου 2009, ο Αμραμπάτ ανακοίνωσε την απόφασή του να παίξει για το Μαρόκο, το οποίο εκπροσώπησε σε δύο διοργανώσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το 2007, εντάχθηκε στην πρόσφατα προωθημένη στην Έρεντιβιζι, ΦΦΦ-Φένλο, σκοράροντας 10 φορές σε 33 αγώνες. Ένα χρόνο αργότερα, η πρωταθλήτρια ΠΣΦ Αϊντχόφεν τον υπέγραψε για 2 εκατομμύρια ευρώ. Με την ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αμραμπάτ πέρασε τρία χρόνια στο Στάδιο Φίλιπς πριν μετακομίσει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, στην τουρκική Κάισερισπορ.

Στις 12 Ιουλίου 2012, ο Αμραμπάτ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την τουρκική Γαλατασαράι, με κόστος μεταγραφής 8,6 εκατομμύρια ευρώ (600.000 ευρώ πήγε στην ΠΣΦ Αϊντχόφεν και η Κάισερισπορ διατήρησε το 10%, αξίας 800.000 ευρώ) Ο Αμραμπάτ έκανε το ντεμπούτο του στις 12 Αυγούστου 2012 στο Σούπερ Καπ Τουρκίας 2012 ενάντια στην Φενέρμπαχτσε, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 70ο λεπτό, καθώς ο αγώνας έληξε 3-2, με τη Γαλατασαράι να κατακτά τον τίτλο για 12η φορά. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο προπονητής της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, επέλεξε την Αμπραμπάτ για την αρχική ενδεκάδα για τον αγώνα με την Αντάλιασπορ, όπου σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη Γαλατασαράι και έδωσε μία ασίστ στη νίκη με 4-0.

Στις 16 Ιουλίου 2018, ο Αμπραμπάτ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Αλ Νασρ Ριάντ από τη Σαουδική Αραβία.[19] Τη σεζόν 2018-19 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα του. Πέτυχε 5 γκολ και είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ασίστ στη σεζόν, μαζί με τον συμπαίκτη του Αμπντεραζάκ Χαμνταλά.

Στις 16 Αυγούστου 2021, ο Αμπραμπάτ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Α.Ε.Κ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments