Πολιτική

Τσίπρας στο Kontra: Να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση

Τσίπρας στο Kontra: Να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση
Ο κ. Τσίπρας είπε πως η έντονη κριτικη για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι απολύτως εύλογη

Συνέντευξη στο Kontra Channel, στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η έντονη κριτικη για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι απολύτως εύλογη, τα αποτελέσματα δεν μας αξίζουν, είπε,  καθώς δεν αιφνιδιαστήκαμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τη κατάσταση στα νοσοκομεία ως εξαιρετικά δύσκολη με ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε ημελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές».

Επικεντρώνοντας στον πρωθυπουργό και απαντώντας στις αιτιάσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια» ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν έχει πια σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης διότι είναι αναξιόπιστος…Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση που να μην ασχολείται με τίποτε άλλο παρά να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση…Δεν έχει καμία σημασία τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει τι πράττει για να προστατεύσει τους πολίτες, να ισχυροποιήσει την ασπίδα απέναντι στην πανδημία. Δεν κάνει πράγματα, αντίθετα είναι επιταχυντής της κρίσης…Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία γιατί άφησε την κοινωνία απροστάτευτη και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζόμενων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημοκρατία. Γιατί σε συνθήκες κρίσης οικοδομεί το δικό της καθεστώς, δημιουργεί συνθήκες δίωξης των δημοσιογράφων της αντίθετης άποψης».

Βάλαμε πλάτη και επιδείξαμε πνεύμα συνεννόησης υποστήριξε ο κ. Τσίπρας επαλαμβάνοντας πως τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης, αλλά πως πρέπει να φύγει ο κ. Μητσοτάκης. «Κανένα περιθώριο συνεννόησης με κάποιον υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας, που έχει ρητορική διχαστική, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Μας χωρίζει άβυσσος»,  συμφώνησε με τη φράση που είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπονόμευσε το ΕΣΥ με το προεκλογικό του πρόγραμμα και ότι «την ώρα που είμαστε πρωταθλητές σε κρούσματα κλείνει το Παίδων και σχεδιάζει συγχωνεύσεις. Δεν έχει προσλάβει ούτε έναν νοσηλευτή».

«Έχει ρητορική διχαστική, όταν βγαίνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μιλάει με όρους πρωτοφανείς, λέγοντας ότι είμαστε ναζί, ότι ακολουθούμε τη γραμμή του Γκέμπελς» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ακρίβεια

Επίθεση όμως στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας  και για το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστερημένες ενέργειες και επισημαίνοντας ότι μέχρι πριν από έναν μήνα κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν «έβλεπαν» τις αυξήσεις στις τιμές.

«Πώς θα ζήσει ο κόσμος μέχρι τον Μάιο που υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού; Δεν τους ενδιαφέρει πώς θα ζήσει ο κόσμος» δήλωσε ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες για αυξήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και το μιντιακό τοπίο υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ αυτός ο απόλυτος έλεγχος της ενημέρωσης στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν απαντήσεις, να μην λένε ψέματα στον ελληνικό λαό» για να προσθέσει «όμως όσο και αν σε στηρίζουν, όσες λίστες Πέτσα και αν φτάσεις ,η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και πεισματάρα. Όταν πηγαίνει ο κόσμος στο σούπερ μάρκετ, όταν πηγαίνει να βάλει βενζίνη και βλέπει αυξήσεις δεν έχει και μεγάλη σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments